FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"specifično napada"

U sjajnoj analizi Mirkovih sparing partnera pogledajte što King Mo sprema Cro Copu!

Ogled Cro Copa i King Moa možete pratiti u četvrtak u izravnom prijenosu na GOL.hr-u, koji počinje u 7:00, te na Novoj TV u večernjem terminu

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dva dana uoči borbe između Cro Copa - King Moa na Rizinovom Grand Prix turniru novinar Nove TV Vlado Boban provjerio je s Mirkovim sparing partnerima kako se naš legendarni borac pripremao za meč. Kristijan je Cro Copov dugogodišnji trener za boks, a izuzetno za ovu priliku Filipović je pozvao sjajnog hrvatskog hrvača Nenada Žugaja koji je trebao simulirati Lawalove hrvačke tehnike.

Cijeli Rizin Fighting World Grand-Prix počinje u 7:00 po našem vremenu uz izravan i besplatan prijenos na GOL.hr-u. Borbu Mirka i King Moa možete pogledati i na Novoj TV u večernjem terminu od 22:30!

"Mirko me pozvao da pomognem u posljednja dva tjedna priprema. Nadam se da sam pomogao. Radili smo na imitaciji King Moovog ulaska u noge jer to radi na vrlo specifičan način. Ulazi na jednu ili obje noge, a to je tehnika koja dolazi iz hrvanja", opisuje Žugaj te nastavlja.

"King Mo navlači svog suparnika na izmjenu udaraca u stavu, a onda iznenada mijenja poziciju svog tijela, spušta svoje težište i baca se u noge. Kada pokupi noge podiže borca, ruši ga i udaračkim tehnikama ga pokušava dokrajčiti", objašnjava hrvatski hrvač prvi način rušenja.

"Drugi način na koji Amerikanac ruši svoje suparnike. On ima dobar desni "swing" (kroše) i sa tom prijetnjom podiže suparnikov gard. Nakon što on podigne ruke on se baca u noge i ponovno hvata jednu ili dvije noge. Kada uhvati jednu nogu, drugu ruši svojom i baca ga na pod", zaključuje Žugaj.

"Mirko ima jako dobru reakciju obrane od pokušaja bacanja u parter. Mislim da je spreman na sve varijante koje King Mo može ponuditi. Njegovu prednost vidim u psihičkoj i fizičkoj spremi. I snaga. Mirko je brz, može ispaliti udarac u svakom trenutku", smatra Kristijan.

"Mirko je iskusan borac i ima jako dobru obranu od bacanja u noge. Mislim da je na Rizinovom turniru dozvoljeno udaranje koljenom, tako da vjerujem kako će King Mo završiti kao Fujita", zaključuje Žugaj.

Podsjetimo, Cro Cop je pobjedom protiv Korejca Hyun Man Myunga krenuo po titulu koja se dijeli na Staru godinu kada su na rasporedu polufinala i finale.

Nakon što je Wanderlei Silva otkazao borbu s Mirkom Filipovićem, Rizin je tražio zamjenu koja će biti dostojna brazilskog veterana. U kombinaciju je upao Muhammed Lawal, poznatiji kao King Mo, zvijezda Bellatora koji se već borio za Rizin budući da ove dvije organizacije imaju partnerski odnos.

Parovi četvrtfinala Rizin Grand Prixa (četvrtak od 7:00 UŽIVO na GOL.hr):

Cro Cop – King Mo

''Baruto'' – Tsuyoshi Kosaka

Heath Herring – Amir Aliakbari

Valentin Moldavsky – Szymon Bajor

 

Parovi polufinala (31. prosinca)

Cro Cop – King Mo / ''Baruto'' – Tsuyoshi Kosaka

Heath Herring – Amir Aliakbari / Valentin Moldavsky – Szymon Bajor

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider