FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
a tko bi ga bolje poznavao?

Bio je s Miočićem na njegovu UFC debiju, predvidio da će biti šampion, a danas tvrdi: "Cormier nema šanse"

Ekipa Nove TV u Rusiji je naletila na sparing-partnera Stipe Miočića, koji se u SAD-u priprema za meč protiv Daniela Cormiera.

Miočićev sparing-partner u Nižnjem Novgorodu

U sjeni Svjetskog prvenstva u Rusiji bliži se dan koji svaki ljubitelj MMA-a nestrpljivo čeka. U ranojutarnjim satima 8. lipnja Stipe Miočić izaći će u oktogon i protiv Daniela Cormiera po četvrti put braniti svoj UFC naslov u teškoj kategoriji.

A usred Nižnjeg Novgoroda, grada u kojem je Hrvatska nakon Argentine pobijedila i Dansku te izborila četvrtfinale Svjetskog prvenstva, ekipa Nove TV predvođena Vladom Bobanom naišla je na prijatelja i suborca Stipe Miočića - gospodina Darryla Chayona. Njih dvojica bili su zajedno na prvom Stipinu nastupu u UFC-u prije sedam godina.

"Te noći... pitajte Stipu što sam mu rekao te večeri... Rekao sam mu: 'Stipe, ti si bolji od ovih momaka! Jednog dana bit ćeš prvak!' On nije mislio tako. Rekao sam mu da ima to u sebi. To se vidjelo! Bio je mlad, bio je dobar... ali trebalo mu je još pripreme", ispričao je Darryl Chayon.

A Stipe ne samo da je postao UFC-ov prvak nego i obara rekorde!

A sad ga u subotu čeka veliki Daniel Cormier, prvak poluteške kategorije, koji se nakon pet godina vraća u tešku kategoriju samo da bi svrgnuo Miočića. Cormier je najbolji hrvač s kojim se Stipe ikad borio.

"Stipe ima tu urođenu sposobnost. Hrvao je na clevelandskom sveučilištu, radio je s najboljima u zemlji. Neće imati problema! On možda nije na Cormierovoj razini u hrvanju. Ali uz njegovu obranu i ono što može u borbi na nogama... Cormier to neće izdržati", smatra Chayon.

Miočić je danas jedan od najvećih teškaša svih vremena. Uskoro puni 36 godina i bit će zanimljvo vidjeti dokad će biti na vrhu.

"Mislim da Stipe dok god bude trenirao i dok ima u sebi glad, strast i uzbuđenje, ostat će na vrhu godinama. On je vrlo opušten tip, dobre naravi, u srcu je kao dijete. Dok god imaš tu ljubav i takav duh, to te neće napustiti", kaže Chayon.

Uz pripreme za meč, njegova borba na rasporedu je samo nekoliko sati nakon četvrtfinala između Hrvatske i Rusije.

"Poslao sam mu nekoliko videa hrvatskih navijača iz Nižnjeg Novgoroda. Očekujem dobar rezultat za Stipu idućeg vikenda", zaključio je Chayon.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider