FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Stari znanac

Dobit će priliku za osvetu? IBF ponudio olimpijskom pobjedniku meč s Filipm Hrgovićem

Tony Yoka dobio je ponudu za meč s Filipom Hrgovićem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su ga odbili Luis Ortiz i Joshua Parker, hrvatski boksač Filip Hrgović je u potrazi za novim protivnikom, a čini se da bi to mogao biti stari znanac koji ga je koštao finala Olimpijskih igara u Londonu, Tony Yoka.

IBF je uputio pozivnicu neporaženom francuskom teškašu za eliminacijski meč s Hrgovićem, koji bi dao odgovor na pitanje tko će biti idući izazivač IBF-a za pojas teške kategorije, piše internetski portal Boxing Scene.

Iako se Yoka trebao boriti već ovog vikenda protiv Martina Bakolea, meč je otkazan zbog sve strožih restrikcija francuske vlade u borbi protiv globalne pandemije koronavirusa. 

Yoka je navodno dobio tri dana da razmisli o ovoj ponudi, a s njegovim pristankom pregovori mogu započeti. To bi bio njihov četvrti meč, tri su se puta borili kao amateri, Francuz je dva puta slavio, a Hrgović jednom.

Posljednji meč imali su 2016. godine u polufinalu OI-a u Londonu, kada je slavio francuski teškaš. Također, pristane li Yoka na ovu ponudu, to bi značilo da će imati drugi uzastopni meč protiv hrvatskog borca. Podsjetimo, Yoka je svladao Petra Milasa prekidom u posljednjoj sekundi sedme runde i tako stigao do 11. profesionalne pobjede u 11 nastupa.

Ako i on odbije ponudu za borbu s Hrgovićem, IBF će se okrenuti sljedećem borcu, a to će biti Joe Joyce.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider