FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
POGLEDAJTE CIJELU BORBU

VIDEO Sean O'Malley kontroverznom sudačkom odlukom savladao Yana i došao do najveće pobjede karijere

Fantastične tri runde odradili su Petr Yan i Sean O'Malley, no sudačka odluka o pobjedniku mnoge je iznenadila.

Uistinu spektakularnu borbu odradili su Sean O'Malley i Petr Yan u srcu glavnog programa UFC 280 priredbe održane u Abu Dhabiju. Borbu na pune tri runde u kojoj se vidjelo puno toga.

Islam Makhachev i njegov tim VIDEO Ostvareno proročanstvo Khabibovog oca, Makhachev gušenjem savladao Oliveiru i popeo se na UFC tron divider

Isto tako vidjela se pobjeda podijeljenom odlukom za Seana O'Malleya, pobjeda s kojom se mnogi neće složiti, no idemo redom.

Oprezan ulazak, a onda polako sve više akcije

Puno opreznije nego što smo od njih navikli ušli su obojica u okršaj. Zapravo, Yan je prvi krenuo pokušavati nešto konkretnije, ali nije dobro odgovarao na razliku u visini. Ipak, sredinom runde istu je skratio te krenuo u rušenje. Uspjelo mu je, ali ništa nije napravio prije nego su se ustali na noge.

Uslijedila je minuta i pol okršaja na nogama gdje je i O'Malley uspio nešto napraviti. Dojam je ipak da je Yan na račun agresivnosti uzeo prvu rundu, u kojoj je O'Malley ugodno iznenadio, no kao da je nešto ipak nedostajalo.

Yan opako uzdrman u drugoj rundi

Sjajno je krenuo O'Malley u drugu rundu i pogotkom je uzdrmao Yana. Rus se činio na staklenim nogama i kao da je Sean osjetio priliku za napasti još žešće. No, primio je kontru i sad je Yan preuzeo kontrolu. Odveo je borbu na pod i krenuo dominirati otprilike punu minutu, sve dok O'Malley nije ustao, a onda i izašao iz klinča. Ipak, na nogama nije napravio puno, prije nego je Rus u posljednjoj minuti došao do novog rušenja čime je potvrdio kako je ovo njegova runda.

Dariush vs. Gamrot VIDEO Beneil Dariush osmom pobjedom u nizu potvrdio da zaslužuje biti izazivač, no pitanje je hoće li se to dogoditi divider

Potrebne su bile dvije minute treće runde da vidimo prvu pravu akciju i opet je ona došla nakon opake serije O'Malleya. Ponovno je uzdrmao bivšeg prvaka, koji ne posustaje nego ulazi u otvorene razmjene, no prima više udaraca nego O'Malley.

Krvava spektakularna treća runda

Počela je Yanu arkada opako krvariti, što se najbolje vidjelo nakon što su ušli u klinč. Iz njega je došlo do rušenja Yana, no bez štete. Otvoreno se ulazi u posljednju minutu, gdje sad Yan sjajno pogađa i dolazi u priliku napraviti nešto više. Klinč i novo rušenje možemo smatrati time, budući da je kvalitetno iskontrolirao borbu do znaka za kraj posljednje runde.

No, ta kontrola Yanu nije bila dovoljna, budući da je samo jedan sudac bodovao njegovu pobjedu, dok su druga dvojica smatrala kako je O'Malley napravio dovoljno.

Publika nije bila zadovoljna, Rus je bio veoma ljutit te je jasno kako će se o ovoj borbi idućeg tjedna puno govoriti. No, Sean O'Malley je došao do velike pobjede, a već samim nastupom je apsolutno svakoga ugodno iznenadio.

Sterling vs. Dillashaw VIDEO Izvrsni Aljamain Sterling završio Dillashawa i po drugi put obranio titulu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider