FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
sjajna izvedba

VIDEO Beneil Dariush osmom pobjedom u nizu potvrdio da zaslužuje biti izazivač, no pitanje je hoće li se to dogoditi

Osmu pobjedu u nizu ostvario je sjajni Beneil Dariush, legitimni kandidat za izazivača UFC-ove titule lake kategorije.

Beneil Dariush nastavio je svoj sjajan niz pobjedom protiv Mateusza Gamrota i to nakon što je lošije krenuo u prvu rundu, no onda u druge dvije potvrdio kvalitetu.

Borba je održana na glavnom programu UFC 280 u Abu Dhabihu, prenošenom putem portala gol.hr i Nove TV.

Islam Makhachev i njegov tim VIDEO Ostvareno proročanstvo Khabibovog oca, Makhachev gušenjem savladao Oliveiru i popeo se na UFC tron divider

Već u prvoj minuti borbe viđeno je puno toga. Gamrot je bio agresivniji i napao je od prve sekunde, no Dariush je prvi napad sjajno obranio. Drugi nije i završili su borci na podu, gdje je viđen sjajan scramble, no teško da je ijedan od njih izvukao neku prednost, prije nego su vraćeni na noge. Nastavio je Gamrot biti ofenzivniji i sredinom runde počela se vidjeti šteta kod Dariusha.

Dariush prvo smirio Poljaka, a onda preuzeo kontrolu

Akcija se primirila posljednje dvije minute, kad je došlo do hrvanja uz rub kaveza, no također bez prednosti za bilo kojeg borca. Može se reći kako je prva runda ipak pripala Gamrotu, koji je bio aktivniji, ali teško bi itko pogriješio i da boduje za Dariusha.

Sean O'Malley VIDEO Sean O'Malley kontroverznom sudačkom odlukom savladao Yana i došao do najveće pobjede karijere divider

Kao da je Dariush shvatio da mora biti aktivniji pa je time krenuo u drugu rundu. No, poznato je da Gamrot voli defenzivniji pristup te da jako dobro pliva u takvim situacijama. Prihvatio je takvu situaciju i postao kontraš, čime je borba postala još izjednačenija. Minutu i pol prije kraja runde napokon jedan pravi pogodak Dariusha, nakon što je obranio dva Gamrotova ulaska u rušenje. Pokušao je Gamrot na kraju runde na sve ili ništa, ali samo je primio još koji udarac. Ovo je zbog svega na kraju trebala biti čista runda za Dariusha.

Gamrot odmah u prvim sekundama treće runde napada nogu, no i to Dariush dobro brani. Odmah pri povratku na noge se situacija primirila, ali Dariush više nije bio aktivan kao u prvoj. Ključni udarac borbe došao je minutu i pol prije kraja borbe, kad je Dariush sjajno iz kontre poslao Gamrota na pod. Bio je to munjeviti udarac točno u bradu. Pola minute prije kraja upisao je Gamrot rušenje, no ništa nije napravio i sve je na kraju bilo jasno.

Sterling vs. Dillashaw VIDEO Izvrsni Aljamain Sterling završio Dillashawa i po drugi put obranio titulu divider

Čista pobjeda, no nije sigurno hoće li napasti titulu

Dariush je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom, gdje su mu dva suca dodijelila sve tri runde, dok je po jednom uzeo dvije. To je njegova osma pobjeda u nizu i svakako je zaslužio poziciju prvog izazivača lake kategorije i podosta je nepoštena prema njemu izjava Dane Whitea kako je Alexander Volkanovski idući izazivač lake kategorije.

Tko zna, možda je Dariush ovom pobjedom i samim svojim nizom ipak uspio djelovati na Whitea te bi Volkanovski ipak mogao još neko vrijeme ostati u svojoj kategoriji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider