FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
tri pada na dopingu

Jedan od najvećih UFC-ovih talenata postao prvi borac koji je dobio doživotnu supenziju!

Ruslan Magomedov nikada neće saznati koliko je zapravo dobar borac u usporedbi s najboljima u UFC-u.

Ruslan Magomedov udara high-kick (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Po mnogima jedan od najvećih teškaških potencijala u posljednjih 10-ak godina, Ruslan Magomedov, postao je prvi UFC-ov borac kojem je USADA odredila doživotnu suspenziju. On u vrlo kratkom razdoblju pao drugi, a onda i treći put na dopinškom testu, nakon čega mu je USADA odredila doživotnu suspenziju.

Magomedov je prvi put pao na dopinškom testu 2016. godine, kada je u pitanju bio ostarin, jedna od najgorih tvari koju prekršitelji mogu koristiti. Zbog toga mu je izrečena dvogodišnja suspenzija, koja mu je istekla u rujnu prošle godine.

Trebao se vratiti u studenom na UFC-u 230, ali je iznenadno uklonjen s popisa borbi zbog navodnih problema s vizom. To je sve bio paravan UFC-a da zaštiti prekršitelja i pruži mu priliku da se ipak vrati u oktogon. Kasnije je ipak otkriveno da je Magomedov bio pozitivan na metobolite metil-testosterona, stanozolola i stanozolol-glukoronida, a sve tri tvari pripadaju u skupinu anaboličkih steroida.

Nokaut Josha Emmetta (Screenshot) Perolaka kategorija ne pamti ovako brutalan nokaut: Nadmašio i McGregora divider

Nakon što je u veljači ove godine odbio dati uzorak USADA-i, to se računalo kao novi, treći pad i karijera Dagestanskog borca, barem kada je organizacija koju nadzire USADA u pitanju, bila je završena.

Prije svih spomenutih problema, Magomedov je u UFC-u odradio tri borbe i u svima je slavio uvjerljivo jednoglasnom sudačkom odlukom. Prije nego što je potpisao za UFC, slavio je protiv bivših UFC-ovih prvaka u mečevima u ruskoj organizaciji Fight Nights. Jednoglasnim odlukama pobjeđivao je Tima Sylviju i Ricca Rodrigueza.

U karijeri je odradio 15 borbi i slavio je u njih 14. Jedini poraz nanio mu je Konstantin Gluhov, koji je bio bolji još 2011. godine.

Justin Gaethje (Screenshot Twitter) Nova senzacionalna pobjeda ''Highlighta'' u UFC-u: ''On nije čovjek, on je prokleti terminator!'' divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider