FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
stipin povratak i dalje upitan

UFC-ovi teškaši traže borbu za pojas prvaka: "Miočić i Cormier koče diviziju. Moramo krenuti dalje"

Francis Ngannou i Jairzinho Rozenstruik traže od predsjednika UFC-a da njihovu borbu na idućem eventu proglasi za titulu privremenog prvaka.

Jairzinho i Ngannou (Foto: mma fanatik/Screenshot)

Nakon otkazivanja eventa u travnju,UFC je donio odluku da će novi event, u jeku pandemije koronavirusa, realizirati 9. svibnja na još uvijek nepoznatoj lokaciji. Jedna od mnogih spektakularnih borbi na tom eventu bit će i okršaj teškaša Francisa Ngannoua i Jairzinha Rozenstruika.

Riječ je o dvojici teškaša koji slove za ponajbolje u diviziji, koji pak traže od predsjednika UFC-a Dane Whitea da to bude borba za titulu privremenog prvaka. Razlog je taj što je aktualni prvak Stipe Miočić i dalje neaktivan zbog oporavka nakon operacije oka, a Jairzinho i Ngannou smatraju da on i Daniel Cormeir koče cijelu diviziju, krcatu borcima koji traže borbu za naslov.

Bale i Modrić slave gol u finalu Kupa kralja Prošlo je šest godina otkako je Bale svojim sprintom obilježio karijeru Barceloninu djetetu

"Što je bolje od borbe za titulu u velikom meču kakav je naš? Već je sam po sebi zanimljiv, a ako u to dodate da bude za titulu privremenog prvaka, bit će nam obojici zanimljivije. Jako želim borbu za titulu, a kada se dogodi, bit ću spreman", kazao je Rozenstruik.

"Teškaškoj diviziji potrebna je borba za naslov. Sve je stalo zbog trilogije Miočića i Cormiera, a ne znamo kada će se prvak vratiti. Neka barem postoji privremeni pojas prvaka. Mislim da teška divizija mora krenuti dalje", dodao je Ngannou, čovjek kojeg je Miočić pobijedio u obrani titule 2018. godine.

Stipe Miočić već je u nekoliko navrata najavio da bi se mogao vratiti u ljetnim mjesecima, no nakon izbijanja pandemije koronavirusa on se kao vatrogasac okrenuo pomaganju ljudima u tim teškim vremenima i ne zanima ga treća borba protiv Daniela Cormiera.

Marco Materazzi i Mario Balotelli Materazzi otkrio kako je nakon ulaska u finale Lige prvaka nalupao Balotellija u svlačionici

Nastavi čitati