FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
još nije punoljetan

Tinejdžer postao najmlađi borac u povijesti koji je potpisao ugovor s UFC-om

Raul Rosas jr. najmlađi je MMA borac ikad koji je potpisao ugovor s UFC-om, ima samo 17 godina.

Dana White (Foto: Afp)

Golobradi Raul Rosas potpisao je sa samo 17 godina ugovor s UFC-om, kao i ostale mlade borilačke zvijezde prijavio se na Dana White Contender Series i zaradio ugovor s najpoznatijom organizacijom na svijetu.

Uskoro bi ga tako mogli gledati u našim prijenosima UFC-ovih evenata, a strani mediji pišu da mu je White ponudio suradnju poslije njegove pobjede protiv Manda Gutiereza.

Elias Theodorou MMA zajednica u šoku: Sa samo 34 godine preminuo bivši UFC-ov borac i pobjednik The Ultimate Fightera divider

"Nikad nisam vidio nikoga sličnog, poseban je, drugačiji, ljudi me zovu i govore mi da sam lud ako ga ne potišem,“ rekao je Dana White pogledavši njegovu borbu.

Vjerojatno će postati najmlađi UFC-ov debitant

Rosas je tom pobjedom podebljao svoj MMA omjer na 6-0, a samouvjereno tvrdi kako ga ponuda UFC-a nije iznenadila.

"Znao sam da ću dobiti taj ugovor. Govorim to od početka, otkad znam za sebe sam ovo želio.“

Nate Diaz i Joe Rogan Nate Diaz napušta UFC: "Idem izdominirati drugi sport, a onda ću se vratiti ovamo i uzeti titulu" divider

Vrlo vjerojatno će uskoro skinuti i rekord za najmlađeg borca koji je ikad nastupio u UFC-u, trenutačno je to Dan Lauzom, koji je imao 18 godina i 198 dana kad je debitirao.

Želi biti prvak do svoje 20.

Rosas će napuniti 18 početkom listopada, a natječe se u kategoriji bantam i već priča o napadu na pojas koji drži Aljamain Sterling.

"Bit ću prvak do svoje 20. godine, poštujem konkurenciju, ali želim taj pojas i stižem po njega do 20. ili ranije. Nitko me neće zaustaviti.“

Najmlađi prvak UFC-a svih vremena trenutačno je Jon Jones, kojemu je Dana omotao pojas prvaka poluteške kategorije kad je imao samo 23 godine i osam mjeseci. UFC-ov novi klinac dakle ima više od pet godina kako bi postavio novi standard.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider