FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
PRED MEČ JOYCEA I ZHANGA

Promotor Joea Joycea i Tysona Furyja: "Hrgović nije pobijedio Zhanga, to vjeruju samo njegov tim i on"

Joe Joyce i Zhilei Zhang ovog se vikenda bore za privremenu titulu WBO svjetskog prvaka teške kategorije.

Filip Hrgović i Zhilei Zhang (Foto: Guliver Images)

Sve je spremno za najveći boksački meč ovog vikenda, onaj između Joea Joycea i Zhileija Zhanga, u kojem će engleski boksač braniti titulu privremenog WBO prvaka teške kategorije.

Svi jako dobro poznajemo Kineza kao posljednjeg protivnika Filipa Hrgovića pa je zbog toga zapravo iznenađenje što će on nastupiti u meču za svjetsku titulu prije hrvatskog teškaša, iako je od njega izgubio.

Joyce je tražio ozbiljan ispit

Kao protivnika izabrao ga je sam privremeni prvak Joyce, što je potvrdio njegov promotor Frank Warren, čovjek koji između ostalog vodi i karijeru Tysona Furyja.

"Morate skinuti kapu Joyceu. Nije morao prihvatiti tako opasnog protivnika. On je u poziciji u kojoj ima sigurnu poziciju izazivača. No nije to napravio, odmah je rekao da želi pravog kvalitetnog protivnika", rekao je Warren u najavi meča.

"Hrgović nije pobijedio Zhanga"

Zašto onda nije pokušao dogovoriti meč protiv Hrgovića? Mi osobno možemo naklapati kako je Kina veće tržište pa je time Zhang isplativiji, no Warren je iznio još jedan razlog, odnosno mišljenje s kojim se zapravo mnogi slažu.

"Svi smo vidjeli kakav je Zhang boksač kad se borio protiv Hrgovića, koji je sad prvi izazivač za titulu prema IBF-u. Ja mislim da je Zhang pobijedio u tom meču. Zapravo, bit ću vam iskren. Nisam razgovarao s bilo kim, osim s Hrgovićevim promotorima i s njim, tko smatra da je Filip pobijedio u tom meču. Svi ostali smatraju da je poražen. A to vam govori puno o Joeu Joyceu", zaključio je svoje mišljenje.

Zhang će u meč protiv Joycea ući deset kilograma teži i bit će zanimljivo vidjeti kako će odgovoriti Britancu, koji voli vrlo dinamičnu i aktivnu borbu. Veselimo se!

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider