FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
boksač protiv hrvača

Pripremite se za novi cirkus: Mayweather prihvatio borbu protiv Nurmagomedova?

Habib Nurmagomedov izazvao je Floyda Mayweathera i nije trebao dugo čekati na odgovor američkog boksača.

Floyd Mayweather slavi pobjedu protiv Conora (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kada su prije malo više od godine dana Conor McGregor, MMA borac, i boksač Floyd Mayweather ukrstili rukavice u boksačkom ringu i od svega napravili najunosniji borilački spektakl, pomislili smo: "E sad smo vidjeli sve." Međutim, čini se da ipak nismo...

U slučaju da se 41-godišnji neporaženi Mayweather ne šali, on je noćas prihvatio izazov Habiba Nurmagomedova, UFC prvaka u lakoj kategoriji koji je prije svega 10-ak dana uništio Conora McGregora. U nedjelju je Nurmagomedov uhvatio glavnog čovjeka iz Mayweatherove promotivne kuće Leonarda Ellerbea i odmah zajedno s njim snimio poruku upućenu direktno Floydu.

"Idemo, Floyde! Sada se moramo boriti. Čovjek koji ima 50-0 protiv čovjeka koji ima 27-0. Dvojica boraca koja nikada nisu izgubila. Idemo! Zašto ne? U džungli može biti samo jedan kralj. A taj sam kralj, naravno, ja. Ti nisi mogao srušiti McGregora s nogu, ja sam to učinio lagano. Idemo se boriti", rekao je Dagestanac i nije morao dugo čekati na odgovor.

"CBS, Showtime i MGM Grand, izvadite svoje čekovne knjižice. UČINIMO LAS VEGAS PONOVNO SREDIŠTEM ZBIVANJA", napisao je Mayweather i izazvao lavinu reakcija po društvenim mrežama.

E, sad. Sve su to još špekulacije, ali ako Mayweather odluči da će se boriti protiv Nurmagomedova, onda će tako i biti.

Mnogi će se složiti da je borba Mayweathera i McGregora imala još koliko-toliko smisla jer Conor ima boksačku pozadinu u svojoj karijeri. Naime, on je krenuo s boksom i snažan je udarač. Nurmagomedov je hrvač, a kada udara rukama, to radi swingovima, odnosno velikim zamasima. Kako bi to izgledalo u boksačkom ringu?

Jedno je sigurno, Habib sigurno ne bi ostao bez snage kao Conor u meču protiv Floyda, no pitanje je koliko bi dugo mogao izdržavati udarce koje bi američki boksač s omjerom 50-0 svako malo upućivao prema njegovoj glavi i njegovom tijelu.

Hoće li biti išta od svega toga ili je Mayweather samo odlučio vidjeti reakciju fanova na tu pomisao, saznat ćemo ubrzo.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider