FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Ogromna lova

Poznato koliko će glavne zvijezde zaraditi na UFC-u 285: Jones uz bok Conoru i Khabibu

Jon Jones za vikend će se boriti za pojas teške kategorije protiv Ciryla Ganea na UFC-u 285 uz izravan prijenos na gol.hr-u i snimku na Novoj TV.

Jon Jones (Foto: Afp)

Otkad je potvrđena glavna borba na UFC-u 285 između Jona Jonesa i Ciryla Ganea za pojas teške kategorije, krenula su naklapanja koliko će akteri borbe za "najopasnijeg čovjeka na planeti“ zaraditi u oktogonu. Tu ćete borbu moći pratiti izravno na gol.hr-u u nedjelju od četiri ujutro, odnosno kasnije u snimci na Novoj TV.

Jones se originalno trebao boriti s Francisom Ngannouom, ali ta je okršaj propao zbog nesuglasica između UFC-a i Kamerunca oko novog ugovora. Bivši prvak u teškoj nije se dogovrio s Whiteom i postao je slobodan agent, a UFC-ovi ljudi uparili su Jonesa s bivšim prijelaznim prvakom ovaj vikend u Las Vegasu.

Jones i Gane Jones uskoro ponovo u UFC-ovom oktogonu: Kako će izgledati s toliko mišića divider

Jon Jones, potvrđeno je, nedavno je potpisao novi ugovor s poznatom organizacijom na šest do osam borbi, a prema nekim glasinama od njega bi trebao zaraditi ukupno čak 10 milijuna dolara po borbi, no to se čini ipak malo previše za MMA.

Rekorderi Khabib i Conor

Dosad su najviše od jedne borbe zaradili Conor McGregor i Khabib u svojem epskom obračunu. Oni su tad dobili po tri milijuna dolara od borbe i ogromne bonuse zbog sjajne prodaje PPV-a pa američki mediji nagađaju kako će Jones poslije ovog meča sjesti na treće mjesto po zaradama, odnosno da mu je UFC novim ugovorom osigurao između dva i tri milijuna dolara za ovu borbu. Dosad je zarađivao između 500 i 700 tisuća dolara po borbi.

UFC UFC u 2023. godini: Raspored, rezultati, snimke borbi i prijenosi na gol.hr-u divider

Procjenjuje se kako bi od borbe u nedjelju ukupno trebao zaraditi 3.000.000 dolara po ugovoru, 3.000.000 dolara od prodaje PPV-a, 100 tisuća dolara bonusa za pobjedu i još oko 42 tisuće dolara od sponzora.

Ciryl Gane s druge strane zaradit će puno manje. Njemu će na račun za tu borbu ugovorno sjesti 500.000 eura, a od PPV-a bi trebao zaraditi još oko 700.000 te još 100 tisuća kao bonus za moguću pobjedu i 32 tisuće od sponzorstava. Ukupno, nagađa se, između 1,25 i 1,5 milijuna dolara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider