FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
PROPUŠTENA VELIKA PRILIKA

Poznato je što se dogodilo Smakićiju u velikom meču: "Sudac je pomogao Kabayelu, a onda je došla blokada"

Agron Smakići poražen je u najvećem meču svoje karijere, a mnogi su ostali iznenađeni načinom na koji je poraz doživio.

Agit Kabayel - Agron Smakići - 2 (Foto: Profimedia)

Hrvatski boksač Agron Smakići proteklog je vikenda u njemačkom Bochumu odradio meč protiv Agita Kabayela, u kojem je poražen prekidom u drugoj rundi.

Tako je ostao bez prilike osvojiti EBU pojas europskog prvaka teške kategorije. 

Agit Kabayel i Agron Smakići Agron Smakići poražen u meču za teškaškog prvaka Europe divider

Ipak, ono što je mnoge ostavilo iznenađenima bio je tijek meča. Agron je u drugoj rundi imao veliku priliku, pogodio je Kabayela i ozbiljno ga uzdrmao, no njemački se boksač nakon brojanja oporavio. Do kraja runde su obojica imali nekoliko ozbiljnih pokušaja i pogodaka.

Potpuno je ostao bez snage i povratka nije bilo

Nažalost, neugodno iznenađenje došlo je odmah na početku treće runde. Agron se očito nije uspio dovoljno oporaviti te se u borbu vratio vrlo iscrpljen, sa spuštenim rukama pa je iskusan i kvalitetan boksač poput Kabayela to iskoristio. Počeo je sve više pogađati, sve do trenutka kad je sudac dobro primijetio da Smakići više nije u stanju odgovarati te je prekinuo meč. 

Time je našeg boksača spasio teškog nokauta, kakav bi možebitno uslijedio u idućim napadima.

Komentari na Agronov nastup su u velikom dijelu bili negativni i najviše se postavljaju pitanja kako je boksač na toj razini, u tako velikom meču, već u trećoj od propisanih 12 rundi ostao bez snage odgovoriti potrebama meča.

Agit Kabayel - Agron Smakići - 1 Agit Kabayel - Agron Smakići - 1 (Foto: Profimedia)

Odgovor na to odlučili smo pronaći kod Agronovog trenera Ivana Filipovića.

"Sudac je postupio mimo pravila"

"Velika šteta, ali život ide dalje. Iz meni nejasnih razloga Agron je mentalno blokirao i nije se držao dogovorene taktike", rekao je Filipović, da bi se onda okrenuo onome što smo svi vidjeli:

"No, u drugoj rundi je Agron bio jako blizu da nokautira Kabayela. Ali, onda je došlo do greške suca koji je, brojanjem mimo pravila, dozvolio Kabayalu priliku da se oporavi. Da je pustio Agrona da nastavi akciju, vjerujem da bi došlo do pobjede prekidom."

Filipović se ovdje referira na situaciju da je Kabayel u trenutku prekida zbog brojanja i dalje bio na nogama te da je Agron bio unutar napada.

Ono što se dogodilo je situacija kakva se zapravo viđa u amaterskom boksu, gdje su brojanja uobičajena kod svake očite uzdrmanosti boksača. U profesionalnom boksu se praktički nikad ne zaustavlja, osim u slučaju prekida meča (tehničkog nokauta), ako akcija i dalje traje, što je ovdje bio slučaj.

"Kabayel je iskoristio ponuđeno i zasluženo pobijedio"

Kao što su mnogi i pretpostavljali, upravo to što se događalo u drugoj rundi je na kraju negativno djelovalo na hrvatskog boksača.

Agit Kabayel - Agron Smakići - 3 Agit Kabayel - Agron Smakići - 3 (Foto: Profimedia)

"Agit Kabayel se nakon toga, na račun svog velikog iskustva, oporavio. Agron je zbog krutih i forsiranih udaraca potpuno izgubio snagu. Blokirao se, iscrpio do kraja i povratka više nije bilo. Kabayel je iskoristio pruženo i zasluženo pobijedio. Vjerujem da će nakon oporavka uslijediti uspješan nastavak karijere i gledam prema budućim izazovima", dodao je zagrebački boksački trener.

Šteta da je do toga došlo, no ovakvi porazi mnogim boksačima donesu vrijedno iskustvo za buduće izazove pa vjerujemo da će tako biti i kod Agrona. 32 su mu godine, tek je ušao u najbolje godine za teškaša i mogućnost doći do novog ovakvog meča svakako postoji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX