FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
KAKO JE BIO BLIZU...

Agron Smakići poražen u meču za teškaškog prvaka Europe

Agit Kabayel došao je do EBU pojasa teške kategorije savladavši hrvatskog boksača Agrona Smakićija prekidom u trećoj rundi.

Agit Kabayel i Agron Smakići (Foto: Profimedia)

Agron Smakići nije uspio iskoristiti veliku priliku u njemačkom Bochumu. Hrabro je ušao u meč protiv favoriziranog Agita Kabayela, u jednom trenutku imao je veliku priliku, doveo svog protivnika čak do brojanja, no njemački teškaš se oporavio i pokazao koliko je dobar.

U prvoj rundi ovog meča vidjeli smo klasično ispitivanje snaga, gdje je Kabayel bio agresivniji boksač, no nekoliko puta su obojica dobro pogodili. U tom trenutku je djelovalo da bi mogao ovo biti meč nadmudrivanja, no svatko tko je tako mislio se ozbiljno prevario. Jer odmah nakon toga došao je vatromet.

Agron je u drugoj rundi bio blizu pobjede

Fantastičnu priliku imao je Agron u drugoj rundi, gdje smo vidjeli više nego u nekim cijelim mečevima. Prvi je opako pogodio Kabayel i Agron se činio uzdrman. No, iz takve situacije se fenomenalno vratio svojom serijom udaraca, koja dovodi do brojanja za domaćeg boksača. Vratio se Kabayel u meč, ali se i uspio oporaviti, dok je Agron ipak ostao bez nešto snage.

No, do kraja druge runde obojica su imali nekoliko napada, a na samom kraju je došlo do otvorenih razmjena, koje su obojicu podosta potrošile.

Ta razmjena je očito više potrošila hrvatskog boksača, koji je otvoreno ušao i u treću rundu, no odmah je primio nekoliko udaraca koji su ga dodatno usporili. Nastavio je uzvraćati, ali Kabayel je pogađao bolje i zapravo vrlo čisto.

U posljednjoj minuti runde vidio se veliki umor, sve do trenutka kad je Smakići pao na koljena i dočekao brojanje. Vratio se u meč, ali više nije mogao. Sudac je nakon još nekoliko udaraca prekinuo meč, spasivši time Agrona teškog nokauta koji bi vjerojatno uslijedio.

Kabayel je tako svoj omjer doveo na 23-0 te u svom vlasništvu ponovno ima EBU pojas prvaka, preko kojeg postaje kandidat za jedan od najvećih mečeva koje boks može ponuditi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider