FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
kakav preokret

Povetkinu dva puta brojili pa iznenadio i nokautirao Whytea te uzeo (privremeni) Furyjev pojas

Iskusni Povetkin nokautirao je Whytea u petoj rundi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U engleskom Essexu poznati je boksački menadžer Eddie Hearn organizirao boksački ''bubble'' u kojem se bez posljedica i straha od koronavirusa mogao organizirati spektakl kakvog smo vidjeli sinoć. U glavnoj borbi Fight Campu Matchroom Boxinga legendarni Alexander Povetkin iznenađujuće je slavio protiv britanskog boksača Dilliana Whytea.

Ruski boksač je s 40 godina uspio osvojiti privremeni pojas teškaškog WBC prvaka kojeg je držao osam godina mlađi Britanac rođen na Jamajci. Sjajnim aperkatom na početku pete runde nokautirao je velikog favorita organizatora čime je stigao do titule prvog izazivača Tysona Furyja, stvarnog vlasnika pojasa ove kategorije.

gol expired Hrvatski boksač nakon pobjede prozvao Hrgovića: Opisao njihov ''bliski susret'' u restoranu divider

No do tog meča vjerojatno nikad neće doći, jer Fury prvo mora završiti ugovorenu trilogiju s Wilderom, a onda će vjerojatno karijeru završiti nekim spektaklom protiv Joshue. Također, Whyte će dobiti priliku za revanš, možda već do kraja ove godine, otkrili su mediji netom nakon borbe.

Povetkin dva puta išao na pod, a onda...

Whyte je borbu izgubio iako je do tada izgledao bolje od Povetkina. Rundu prije nokauta Rusa je čak poslao na pod i to ne jednom već čak dva puta. No Rus se vraćao nakon brojanja i onda dočekao početak pete runde.

gol expired Hvalili ga da je bolji od Miočića, a sad ga je ponizio i s trona skinuo Fedorov učenik divider

Whyte je opet pokušao napasti misleći da se Povetkinu bliži kraj nakon dva brojanja, no onda je u drugom smjeru sjeo taj aperkat točno u bradu Britanca. Bio je to instant kraj za usoavanog Whytea kojem sudac nije imao potrebu niti brojiti.

Bio je to prvi poraz Whytea još od meča sa Joshuom prije pet godina. Povetkin u karijeri izgubio samo od dvojice boksača, Vladimira Klička i Anthonyja Joshue prije dvije godine na Wembleyju.

Spomenimo i kako je u preliminarnim borbama hrvatski boksač Alen Babić stigao do četvrte pobjede u svom četvrtom meču profesionalne karijere. Babić, koji ima nadimak Hrvatski Divljak, u drugoj je rundi nokautirao Amerikanca Shawndella Wintersa.

Tko bi slavio u meču Hrgović - Babić?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider