FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
govore mu da je premali

Hrvatski boksač nakon pobjede prozvao Hrgovića: Opisao njihov ''bliski susret'' u restoranu

Alen Babić slavio u svom četvrtom profesionalnom meču karijere.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je imala svog predstavnika u preliminarnim borbama uoči spektakla između Dilliana Whytea i Alexandera Povetkina u kojem je ruski veteran iznenađujuće nokautirao domaću zvijezdu i osvojio privremeni pojas teškaškog prvaka po verziji WBC.

Alen Babić došao je do četvrte pobjede u četvrtom nastupu u svojoj profesionalnoj karijeri i to još jednom nokautom. Babić, koji ima nadimak Hrvatski Divljak, u drugoj je rundi nokautirao Amerikanca Shawndella Wintersa te ispunio ono što je najavljivao prije borbe.

gol expired Bahati borac teško nokautiran: Ovako završe oni koji po kavezu hodaju spuštenih ruku divider

Ono što je još zanimljivije od same pobjede su Babićeve izjave nakon meča. Babić se u pravom boksačkom stilu nahvalio pred medijima objašnjavajući svoj agresivni stil kojeg je izgradio u preko 60 amaterskih mečeva koje je završavao u prve dvije runde.

Kritike za premalu masu

''Ulazim od prve sekunde svom žestinom, a to čak nisu radili Jack Dempsey i Joe Frazier. U današnji boks unosim nešto novo, ali zapravo staro. Tako me učio moj trener i to sam ja. U svaku borbu ulazim s ciljem da ju završim što prije."

Ono što posebno fascinira kod Babića, a zbog čega ga neki ne vide kao opasnog protivnika za one najbolje teškaše, je njegova težina. Protiv Wintersa je imao tek 93 kilograma, no tvrdi kako to nije smetalo njegovom prijatelju i menadžeru Dillianu Whyteu kojeg je oduševio na sparingu.

''Tada sam imao samo 88 kg, a on čak 130. Pustite priče da sam mali, pričajte o tome kad me netko pobijedi.''

Prozvao Hrgovića

Babić se potom obrušio na najboljeg hrvatskog teškaša, Filipa Hrgovića. Nekad timski kolege, danas rivali.

''On me nekoliko puta vrijeđao, a to mu neću zaboraviti. Prije nekoliko mjeseci smo se sreli u restoranu. Pitao me što se to piše po medijima i što to pričam o njemu. Rekao sam mu da mogu pričati što želim. Tada mi je rekao da smo 1500. na svijetu, a sad sam u Top 60. Mogu li sad dobiti Hrgovića?'', prozvao ga je Babić.

Tko bi slavio u meču Hrgović - Babić?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider