FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Novi Lucky Punch

Poslastica UFC-a 266: Ostalo je samo jedno pitanje pred spektakularni revanš koji se kuha već 17 godina

Iako će se u noći sa subote u nedjelju održati dvije borbe za pojas, MMA fanovi ne mogu dočekati povratak Nicka Diaza.

Spektakularni UFC 266 uz dvije sjajne borbe za pojas, onu u perolakoj i onu u ženskoj muha kategoriji, ponudit će i poslasticu zbog koje su se mnogi ljubitelji slobodne borbe zaljubili u ovaj sport - okršaj dvaju ikona MMA-ja Nicka Diaza i Robbieja Lawlera.

"Tko je gledao Nicka Diaza i Robbieja Lawlera, više nikad nije prestao", rekao je Zelg Galešić u specijaliziranoj MMA emisiji gol.hr-a i Nove TV Lucky Punch.

Repriza poslije 17 godina

Priča sa ovog UFC-a vodi nas 17 godina unatrag, dvije mlade zvijezde u usponu Nick Diaz i Robbie Lawler napunile su dvoranu u Las Vegasu i ponudile akciju od prve sekunde. Diaz je nokautirao Lawlera u drugoj rundi i svjetla svjetske pozornice bila su njegova. U idućim godinama njegov beskompromisan stil borbe zavoljeli su mnogi obožavatelji borilačkog sporta.

UFC 266 Lucky Punch: Koja se zamka sprema UFC prvaku koji ima 19 pobjeda u nizu i analiza onog što se dogodilo u Šibeniku divider

"Pobijedio ili izgubio, na kraju dana mogu reći 'dao sam sve od sebe'. Radije to nego da sam prolaznik", rekao je Nick Diaz.

Obojica već dugo bez pobjede

Robbie Lawler je desetljeće poslije okršaja s Diazom 2014. godine postao prvak velter kategorije UFC-a, pojas je branio dva puta, no posljednjih godina izgubio je ubojitost koja ga je krasila. Od 2017. godine nema pobjedu, posljednje četiri borbe je poražen, ali kad mu je UFC ponudio uzvrat s Diazom, jedva je dočekao.

"Bore se dva tipa koji žele otvorene razmjene i nokaut. Idemo to učiniti", rekao je Lawler.

UFC 266 Volkanovski čudesno preživio treću rundu i slavio na bodove, Schevchenko dominantno obranila pojas, a Lawler se osvetio Diazu divider

Ne sumnjivo je riječ o dvojici sjajnih boraca, velikana ovog sporta, međutim ostaje pitanje kakvu ćemo njihovu verziju vidjeti u noći sa subote na nedjelju.

Teško je procijeniti kakav će biti Diaz

"Kakav meč očekujem? Ima specifičan stil borbe, približava se protivniku bez respekta. Ide korak po korak naprijed i na kraju izdominira suparnika. Problem je što se dugo nije borio pa ne znamo u kakvom će stanju biti. S druge strane Lawler se borio i vidi se na njemu da je malo izgubio u zadnje vrijeme", rekao je MMA stručni sukomentator Nove TV Igor Pokrajac.

"Možeš ti trenirati i sparirati koliko hoćeš, ali to nije ništa naspram ulaska u oktogon. Ne znam kakvog Nicka možemo očekivati. Nadam se da će se vratiti isti, ali ne mogu procijeniti. Nadamo se da ćemo gledati barem tri dobre runde, iako je meč dogovoren na pet", podvukao je Zelg Galešić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider