FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
DOKAZI SVE GOVORE

Ponuda je zvučala itekako ozbiljno, no Filip Hrgović neće se boriti idućeg mjeseca u Rijadu

Ne moramo se više nadati odgovoru Filipa Hrgovića i njegovoj borbi idućeg mjeseca u Rijadu.

Filip Hrgović (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Prošla su dva tjedna otkako je ugovoren novi datum meča Oleksandra Usika i Tysona Furyja, koji će se za apsolutnog prvaka teške kategorije boriti 18. svibnja.

Tim putem ponudu za nešto raniji meč, na priredbi koju će 8. ožujka predvoditi Anthony Joshua i Francis Ngannou, dobio je Filip Hrgović. Saudijski organizator Turki Alalshikh ponudio mu je šest imena i dao mu priliku da odabere protiv kojeg se želi boriti. 

Saudijac ga je odlučio nagraditi, rival ga je više puta prozvao

Prokomentirali smo to kao nagradu za spremnost koju je Filip pokazao kad je riječ o uskakanju protiv Usika na prvobitno planirani datum meča protiv Furyja, što bi bilo upravo danas. Filipova želja i volja nisu puno pomogli u tome, no ponuda je zvučala itekako ozbiljno.

Iako je nakon toga došlo i nekoliko prozivki od Daniela Duboisa, koji se nalazio među šest ponuđenih boraca te je želju upariti njega i Filipa pokazao i promotor Frank WarrenFilip se javnosti nije obratio. Čak i na društvenim mrežama, gdje su ljudi kojima je napokon postao uzbudljiv čekali odgovor, nije objavio baš ništa.

Nismo znali pregovara li možda u tišini, kao što ne znamo još uvijek, no znamo da Filip neće nastupiti na spomenutoj priredbi, koja se održava za samo tri tjedna.

Filip se 8. ožujka neće boriti u Rijadu

Dokaz smo pronašli na društvenim mrežama, odnosno na fotografiji koju je objavio njegov trener Yousef Hasan, a nakon toga i sam Filip na Instagramu.

Na njoj se nalaze mladi hrvatski teškaš Lovro Pavčec, legendarni Željko Mavrović, vozač utrka i Filipov prijatelj Martin Kodrić te Hasan i Hrgović.

Lovro Pavčeć, Željko Mavrović, Martin Kodrić, Yousef Hasan i Filip Hrgović Lovro Pavčeć, Željko Mavrović, Martin Kodrić, Yousef Hasan i Filip Hrgović (Foto: Instagram)

Svaka čast Filipovoj kućnoj ekipi, no to ipak nije ekipa s kojom bi boksač trenirao tri tjedna pred potencijalni meč karijere i njezinu potpunu prekretnicu.

Njemu pripada napad na titulu i ima ga pravo čekati

Tako je lako zaključiti da je Filip odlučio čekati ono što mu po pravilu slijedi, a to je napad na IBF titulu prvaka svijeta, ili da su pregovori, ako ih je bilo, propali.

To drugo također je itekako realna situacija, jer nije lako ugovoriti tako velik meč i ostaviti boksačima vrlo malo vremena za pravu pripremu. U slučaju napada na tri pojasa, za što se Filip prvobitno ponudio, takve se stvari ipak lakše pregrizu, pa ne čudi da je na takvo što bio ozbiljno spreman.

Ako je Filip odlučio ostati nijem i čekati svoju priliku, to bi mu eventualno moglo stvoriti probleme, iako takvo što ne može zaključiti. Stvar je u tome da je Turki Alalshikh, sa svim saudijskim novcem koji stoji za njega, možda postao i jači od IBF-a te njihovih ljestvica koje boksačima nešto jamče.

Vrijeme će dati odgovor što je bila dobra odluka

Isto tako, Filip je pokazao da mu je njegova prilika pokazati se najboljim ipak važnija od novca koji bi idućeg mjeseca mogao zaraditi, a svota bi sigurno bila velika.

Preostaje još posljednja situacija, ona u kojoj je moguće da Turki zapravo nije bio potpuno ozbiljan, odnosno da se Filipu preko showa Ariela Helwanija obratio čisto da ne bude bez odgovara na veliku spremnost El Animala da spasi prvobitnu priredbu.

Kako će sve to utjecati na Filipa, hoće li završiti u problemima što se tiče mečeva u Saudijskoj Arabiji, ako je ponuda uistinu bila legitimna, saznat ćemo s vremenom.

Sve u svemu, Filip trenira te uživa u životu te obitelji, koja bi uskoro trebala biti proširena, pa mu i mi ovim putem čestitamo na tome.

A onda, kad dođe vrijeme, neka krene po ono u što je toliko uvjeren da mu apsolutno pripada.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider