FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
SAD ILI NIKAD

Hrgović nema što čekati, on mora prihvatiti meč 8. ožujka!

U subotu navečer Filipu Hrgoviću ponuđeno je šest protivnika za meč idućeg mjeseca. S nestrpljenjem čekamo rasplet situacije.

Filip Hrgović (Foto: Guliver Images)

Nevjerojatnom brzinom razvija se situacija u svjetskom boksu teške kategorije otkako su brigu za njega i glavnu organizaciju mečeva preuzeli Saudijci.

Njegova ekscelencija, kako mu u posljednje vrijeme tepaju vodeći boksački mediji, Turki Alalshikh preuzeo je konce u svoje ruke i počeo organizirati mečeve najboljih teškaša svijeta.

Nikad više sjajnih mečeva dogovoreno u kratkom vremenu

Tako smo u kratkom vremenu dobili sjajnu priredbu koja se održala 18. prosinca, dogovoren je nažalost trenutačno odgođeni meč Tysona Furyja i Oleksandra Usika, a tu je i okršaj Anthonyja Joshue i Francisa Ngannoua

Ne radi Turki samo s teškaškima nego je uspio za isti stol staviti i dva najbolja poluteškaša svijeta Dmitrija Bivola i Artura Beterbieva, koji bi se ovog proljeća također napokon trebali boriti, u vjerojatno najboljem meču koji boks trenutačno može ponuditi.

Ukratko, čini se kako je boks napokon dobio osobu za kakvom se već godinama žudi, nekoga tko će biti jači od promotora i svih raznih aspekata zbog kojih je tako teško staviti dva vrhunska boksača zajedno u ring, posebno ako nije u pitanju borba za titulu.

Ponuda Hrgoviću ono je što je on dugo čekao

Upravo zbog toga jako puno znači poruka koju je on u subotu uputio Filipu Hrgoviću. Naime, ponudio mu je šest protivnika za meč na programu 8. ožujka, koji predvode Joshua i Ngannou.

Filip se javno nije izjasnio, što, naravno, ne znači da se njegov tim i on odmah nisu bacili u pregovore sa Saudijcima, s ciljem da objave meč kad bude službeno potvrđen. Jer ipak je potrebno prvo izazov prihvatiti, onda pronaći zajednički jezik što se tiče uvjeta, a sve to isto mora napraviti i protivnik.

Ponuđeni protivnici:

  • Martin Bakole
  • Daniel Dubois
  • Jarrell Miller
  • Jared Anderson
  • Agit Kabayel
  • Frank Sanchez

U međuvremenu je došla otvorena prozivka jednog od šestorice, Daniela Duboisa, a sve je veći i pritisak javnosti, od hrvatskih ljubitelja sporta pa do ljubitelja boksa u svijetu. Moguće da se ovih dana pojavi još koja prozivka, svi se ovog trenutka žele boriti na saudijskim priredbama.

Sve je jasno, Filipu je bačena rukavica u lice, ali tako da je dobio ponudu kakvoj se zapravo već godinama nada. Do potencijalnog meča nije preostalo puno vremena, no on mora potvrditi ono što govori cijelo vrijeme, da je spreman potvrditi kako je najbolji na svijetu.

Ljestvice uskoro možda više neće biti bitne

Naravno, nismo zaboravili da time riskira status obveznog izazivača i borbu za IBF titulu koja bi mu trebala uslijediti. No riskira li je i eventualnim odbijanjem? 

Ponuda je došla nakon spremnosti da uskoči 17. veljače protiv Oleksandra Usika pa se tako podrazumijeva da je spreman uskočiti tri tjedna kasnije. Svojevrsni je to test Filipu, ali isto tako i nagrada za hrabrost i spremnost.

Situacija je trenutačno takva da Filip izazov mora prihvatiti želi li ostati relevantan, odnosno želi li u budućnosti doći do velikih mečeva.

Sve vodi k tome da uskoro ljestvice neće biti više toliko bitne, nego će saudijski novac vladati te će se ondje birati najveći mečevi. A najbolje će prolaziti oni koje publika želi gledati te oni koji su spremani odraditi prave poteze u pravo vrijeme.

Odbijanje meča može dovesti do neželjenih posljedica

Filipu je pravi potez prihvatiti ponudu i boriti se 8. ožujka jer u suprotnom bi moglo biti popriličnih posljedica.

Nekako sumnjamo da će Filip odbije li ovo dobiti drugu takvu ponudu u skorije vrijeme. On se mora prodati, svi znamo da nije marketabilan. Tu gdje jest nalazi se prije svega zbog svojih rezultata i potencijala. No ako odbije Turkijevu ponudu, on će imati vrlo dobar razlog da ga ne zove na iduće priredbe.

A tamo će, gledajući na spomenutu popularnost, malo kome nedostajati. Naravno, uvijek bi bilo onih pasioniranih fanova ili upućenih medija koji će se pitati gdje je Filip, no ona šira publika bit će potpuno ravnodušna.

Dakle, ako već nije odmah poslao odgovor preko društvenih mreža, što je mogao napraviti i u nekoliko sekundi videa u kojem bi rekao "I'm ready for everyone, let's get down to business", iskreno se nadamo da je Filip krenuo pravim putem u pregovore.

Turki Alalshikh vjerojatno neće pitati dvaput, neovisno o tome kakva je situacija na ljestvicama. A pored sebe ima financijska sredstva kojima bez problema može vladati svjetskih boksom kako on to i dokad želi.

Nadamo se kako ćemo do kraja ovog tjedna imati objavu meča jer sve drugo bilo bi veliko razočaranje.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX