FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
detaljna analiza

Pogledajte usporedbu: Koje su Miočićeve, a koje Ngannouove prednosti u velikom meču?

Još samo četiri dana ostala su do novog velikog sudara između Stipe Miočića i Francisa Ngannoua, za naslov UFC-ova prvaka u teškoj kategoriji. Sve ćete gledati na gol.hr-u u noći sa subote na nedjelju, i na Novoj TV u nedjelju navečer. A kakvi su im izgledi, i koji su im aduti, donosi Stipe Sladoljev.

Tri godine nakon njihovog prvog meča za naslov UFC-ova prvaka u teškoj kategoriji, Stipe Miočić i Francis Ngannou sudaraju se ponovno, s istim, ogromnim ulogom, uz izravan prijenos na gol.hr-u. 

Isti, ogroman adut u oktogon i ovaj put donosi Francis Ngannou. On je najjači udarač u cijelom UFC-u, a možda i u njegovoj povijesti. Pokazala su to čak i neka mjerenja, kao i njegov učinak: Kamerunac u ovu borbu u ulazi u strašnom nizu od četiri nokauta zaredom, svaki (u prosjeku) za samo 40 sekundi borbe!

Ali ako Ngannou i jest najjači udarač, Miočić je i u njihovoj prvoj borbi pokazao tehničku nadmoć. Imao je i sjajne eskivaže, i osjećaj za distancu... Stipin boks jedan je od tehnički najboljih u cijeloj kategoriji, i sva ta silna Ngannouova moć tada ga nije uspjela dohvatiti.

Možda i ključna razlika je na strani Miočića

A još veća (i možda i ključna!) razlika: hrvanje, baza ovog sport. Miočić je hrvački daleko bolji od Kamerunca. Znanje je demonstrirao i izravno protiv vrhunskih hrvača, poput Daniela Cormiera, a kako ne bi protiv Ngannoua. Hvatanje moćnog udarača u klinč, rušenja, borba u parteru... sve to velika je Miočićeva prednost.

gol expired Nevjerojatna životna priča Francisa Ngannoua: Beskućnik s ulica Pariza pokorio Las Vegas. Ali ne i Miočića divider

Ali Kamerunac u oktogon ipak donosi još nešto osim strašnog udarca. On je trenutačno na vrhuncu moći. U te tri godine od njihove prve borbe, Ngannou je napredovao! Definitivno - iskustvom. Zasigurno - taktički. A vjerojatno i tehnički (iako to nije ni stigao pokazati, jer je brutalnom snagom ekspresno rušio svoje protivnike).

Ngannou favorit na kladionicama

Za razliku od Ngannoua, Miočić je na vrhuncu već godinama, i danas, sa svojih 38, nije bolji borac nego što je bio u njihovom prvom meču, kada je demolirao Kamerunca. A Ngannou danas ima 34 godine (četiri manje od Miočića) i godine su (blago) na njegovoj strani.

Tko će slaviti u velikom revanšu?

Ukupno glasova:

Što se tiče dimenzija, po visini su isti: 193 centimetra. Ali u rasponu ruku, Ngannou ima prednost: prema Miočićevih respektabilnih 203, Kamerunac ima raspon od čak 211 centimetara, što tako moćnom udaraču može biti važan adut.

I za kraj, evo što kažu kladionice. Procjena je gotovo potpuna neizvjesnost. Kao vrlo blagi favorit kotira Ngannou: otprilike 55 prema 45 posto. A podsjetimo da je u njihovom prvom meču, Ngannou bio još veći favorit, pa je Miočić slavio jednom od najdominantnijih pobjeda u povijesti mečeva za naslov UFC-ova prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider