FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
za filmsko platno

Nevjerojatna životna priča Francisa Ngannoua: Beskućnik s ulica Pariza pokorio Las Vegas. Ali ne i Miočića

Protivnik Stipe Miočića Francis Ngannou možda ima najtežu životnu priču od svih boraca koji su prošli UFC-ovim rosterom...

Ove nedjelje rano ujutro čeka nas još jedan povijesni prijenos na gol.hr-u. Stipe Miočić još jednom protiv Francisa Ngannoua brani pojas UFC prvaka, tri godine nakon njihove prve borbe u kojoj je slavio Stipe.

Francis Ngannou je 34-godišnji Kamerunac s francuskom putovnicom. Rođen je u malenom selu Batie. Živio je u teškom siromaštvu, imao je jako malo škole s kojom bi se mogao pohvaliti, što ga je dovelo do situacije da je već s 10 godina morao početi raditi kako bi preživio.

Zbog njegove velike fizičke snage brojne kamerunske bande su mu prilazile i molile ga da im se pridruži, međutim on nije odlučio krenuti stopama svog oca, koji je bio poznat kao ulični borac, već je tu negativnu konotaciju usmjeravao u motivaciju da napravi nešto pozitivno. Odlučio se okušati u boksu...

gol expired Preko trnja do zvijezda: Prisjetimo se Miočićeva uspona i osvajanja titule UFC prvaka pred 45 tisuća brazilskih navijača divider

U borilački svijet ušao s tek 22 godine

U svijet boksa ušao je tek s 22 godine, no nakon svega godine dana morao je prestati trenirati zbog bolesti. Radio je razno razne poslove nakon toga kako bi preživio, a onda je odlučio riskirati sve, pokušati uspjeti u životu, pa se uputio prema Europi, točnije Francuskoj.

Tek što je stigao u Europu, točnije Španjolsku, Ngannou je završio u zatvoru zbog ilegalnog prelaska granice. Proveo je u njemu dva mjeseca, nakon čega je pušten te je bez ijednog centra krenuo prema Parizu. Kada je konačno stigao, nije poznavao nikoga i nije imao novca.

Velika pobjeda protiv Caina Velasqueza

Živio na ulicama Pariza

Živio je kao beskućnik na ulicama Pariza, a trenirati je počeo u kolovozu 2013. godine. Iako je bio veliki fan Mikea Tysona i želio je boksati, trener Didier Carmont približio je Ngannouu svijet slobodne borbe u koji se Kamerunac zaljubio.

"Kada sam počinjao nisam imao ništa, a trebao sam sve. Mnogo djece danas, zbog mene, ima san postati netko i nešto. Tek sada vjeruju da je nešto moguće ostvariti", govorio je Ngannou o svom dosadašnjem putu u MMA-u.

Prvi profesionalni MMA meč imao je u studenom 2013. godine, a prvi profesionalni UFC okršaj odradio je u 19. prosinca 2015. godine. Potonji debi dogodio se u Orlandu, a nakon nešto manje od osam minuta borbe nokautirao je Luisa Henriquea.

Nokautirao i Curtis Blaydesa

Streloviti uspon i teško prizemljenje Miočića

Uslijedio je niz od pet pobjeda prekidima, većinom brutalnim prekidima, što mu je donijelo meč za naslov UFC prvaka u siječnju 2018. godine protiv Stipe Miočića. Ngannou je izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom, a tri godine kasnije priznao je kako nije bio spreman za meč protiv tako kvalitetnog suparnika.

Pola godine kasnije odradio je najgori meč karijere protiv Derricka Lewisa, što je bila prekretnica u njegovoj karijeri. Nakon toga je promijenio glavnog trenera, koji mu je promijenio percepciju MMA-a kao sporta, te ga učinio boljim borcem.

Vratio se još jači, još opakiji

Uslijedile su četiri brutalne pobjede, četiri nokauta u prvoj rundi, za koja mu je bilo potrebno sveukupno manje od dvije minute i 45 sekundi. Nanizao je Curtisa Blaydesa, Caina Velasqueza, Juniora dos Santosa i Jairzinha Rozenstruika.

Te pobjede otovorile su mu širom vrata za novi pokušaj osvajanja pojasa UFC prvaka teške kategorije. Jedini problem leži u činjenici da će mu s druge strane stajati čovjek koji ga je uništio u prvoj borbi...

Tko će slaviti u velikom revanšu?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider