FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
SRETNO, MAJSTORE

Splićanin dogovorio meč karijere: U ring će protiv olimpijskog prvaka, boksat će u Roland Garrosu

Petar Milas ima meč karijere, ako pobijedi, doći će među najbolje svjetske boksače.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Profesionalni hrvatski boksač Petar Milas nalazi se pred najvećim izazovom u karijeri. Splitski borac dogovorio je meč protiv Tonyja Yoke 10. rujna.

Yoka je bivši svjetski i olimpijski pobjednik, a uz to je i neporažen u profesionalnoj karijeri u teškoj kategoriji. Odradio je deset mečeva, a od toga ima čak osam nokauta. Protiv Milasa će se boriti za titulu prvaka Europske unije.

Meč će se održati u Roland Garrosu u Parizu, a Yoka će boksati pred domaćom publikom. Milas je trenutačno na 15 pobjeda i nula poraza.

gol expired Dončić mirno odgovarao na pitanja novinara, a onda su Slovenci uletjeli na konferenciju divider

Oni koji slabije prate boks vjerojatno nikada nisu čuli za Milasa, posve nezasluženo, no malo je tu i Milas kriv. Mladi Splićanin više je puta istaknuo kako se ne voli povlačiti po medijima i prozivati boksače u intervjuima, ali svi dobro znaju da se bez toga boksač teško može probiti.

No Milas vjeruje u sebe i svoje mogućnosti i krenuo je drugačijim putem, posve opravdano, a u tome ga podržava i bivši hrvatski boksač Stjepan Božić.

''To apsolutno podržavam. Kada sam ja bio aktivan, tako sam razmišljao. Volim takve borce koji govore tamo gdje i treba govoriti, a to je ring. Recimo, da on sada nekoga proziva, to mu ne treba i to bi bio kontraefekt'', rekao je Božić za gol.hr pa odgovorio na naše pitanje je li Milas malo nezasluženo izostavljen u hrvatskom medijskom prostoru.

gol expired Srbi tuguju nakon šoka: "Je li Srbija stvarno zemlja košarke? Najveća sramota i katastrofa" divider

''To jednim dijelim ovisi o njegovim nastupima, ne možete vi nekoga pratiti, pisati i govoriti o njemu ako ga rijetko vidimo u ringu'', govori Božić.

''Milas je talentiraniji od Hrgovića i Babića, ali...''

''Milas je najtalentiraniji hrvatski teškaš, ali kažu da je talent deset posto. Ne znam kakav je radnik i koliko je vrijedan i posvećen svemu tome. Po onome što sam vidio, izuzetno je talentiran boksač, sigurno talentiraniji od Hrgovića i Babića'', kaže Božić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider