Košarka
SPORTOVI
Košarka
Uslijedilo je ludo slavlje

Dončić mirno odgovarao na pitanja novinara, a onda su Slovenci uletjeli na konferenciju

Slovenija je izborila prvi nastup na Olimpijskim igrama u svojoj povijesti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi put od svoje samostalnosti reprezentacija Slovenije izborila je nastup na Olimpijskim igrama. U finalu kvalifikacijskog turnira u Kaunasu svladali su domaću Litvu sa 96:85.

Utakmicu života odigrao je Luka Dončić, koji je upisao triple-double učinak. Ubacio je 31 koš, dodao 13 asistencija i 11 skokova, a već na poluvremenu je imao 21 ubačaj, šest skokova i pet asistencija.

Nakon utakmice uslijedilo je veliko slavlje na terenu i tribinama koje se ubrzo nastavilo i na konferenciji za novinare. Dok su Dončić i slovenski izbornik odgovarali na novinarska pitanja, slovenski košarkaši uletjeli su na konferenciju i priredili veliko slavlje.

Slovenija će na skorašnjim Igrama u Tokiju (23. srpnja - 8. kolovoza) igrati u skupini C s domaćinom Japanom, Argentinom i Španjolskom.

Za kraj, dodajmo kako je i Češka izborila plasman na Olimpijske igre. U strašnoj konkurenciji Kanade, Grčke i Turske uspjeli su osvojiti kvalifikacijski turnir u kanadskoj Victoriji i plasirati se na svoje prve igre od samostalnosti.

Treba li košarkaška reprezentacija dobiti izbornika stranca?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider