FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
VEĆ OVE SUBOTE

Ozlijedio se Gastelum, ludi Strickland uskočio u glavnu borbu prve ovogodišnje UFC priredbe

UFC će u 2023. godinu startati priredbom koja će se održati nadolazećeg vikenda.

Sean Strickland (Foto: Afp)

Po drugi put je ugovorena, a onda otkazana UFC borba između Kelvina Gasteluma (16-8, 11-8 UFC) i Nassourdinea Imavova (12-3, 4-1 UFC).

Nakon što je prvi put trebala naći svoje mjesto na programu priredbe UFC 273, ovog puta trebala je ponijeti status glavne borbe prve ovogodišnje UFC priredbe, UFC Fight Nighta 217, koji se u subotu, 14. siječnja, održava u Las Vegasu.

Strickland zatvorio prošlu pa otvara ovu godinu

Otkazana je zbog ozljede Gasteluma, koji je na treningu primio nezgodan udarac u području usta. Srećom, UFC je pravovremeno reagirao, a i imao je na lageru borca spremnog odmah uskočiti u ovakvoj situaciji.

Protiv francuskog borca srednje kategorije tako će se boriti Sean Strickland (25-5, 12-5 UFC), koji dolazi iza niza od dva poraza. Posljednji je doživio 17. prosinca od Jareda Cannoniera.

Bila je to vrlo napeta i izjednačena borba, koja je potrajala pet rundi te su suci na kraju ipak bodovali za Cannoniera, s čime se mnogi nisu složili. 

Unatoč tih 25 minuta opake borbe Strickland je već spreman odraditi novi nastup, čime će postati prvi čovjek u UFC povijesti koji je nastupio u glavnoj borbi posljednje priredbe u jednoj godini, a nakon toga i u glavnoj borbi prve priredbe u idućoj. Svakako će tražiti popravak dojma, a sam prihvaćanje borbe govori nam koliko je motiviran.

Borba će se umjesto u srednjoj održati u poluteškoj kategoriji.

Imavov dolazi iz podosta opakog tima

Strickland je inače trenutačno vjerojatno najbrbljaviji UFC borac te su njegove konferencije za medije često poseban spektakl, a također voli verbalno provocirati i svoje protivnike u Octagonu.

Što se tiče Imavova, radi se o borcu iz pariškog MMA Factory tima, odakle dolazi Ciryl Gane, ali koji je isto tako stvorio trenutačnog teškaškog prvaka Francisa Ngannoua.

Ispod teksta možete vidjeti popis borbi prve ovogodišnje UFC priredbe.

UFC Fight Night 217

Sean Strickland vs. Nassourdine Imavov
Dan Ige vs. Damon Jackson
Punahele Soriano vs. Roman Kopylov
Ketlen Vieira vs. Raquel Pennington
Umar Nurmagomedov vs. Raoni Barcelos

Abdul Razak Alhassan vs. Claudio Ribeiro
Mateusz Rębecki vs. Nick Fiore
Javid Basharat vs. Mateus Mendonça
Allan Nascimento vs. Carlos Hernandez
Daniel Argueta vs. Isaac Dulgarian
Jimmy Flick vs. Charles Johnson
Priscila Cachoeira vs. Sijara Eubanks

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider