Borilački se svijet polako priprema za još jednu skorašnju poslasticu u UFC-u. Dosad neporaženi prvak lake kategorije Khabib Nurmagomedov uskoro bi napokon trebao dobiti protivnika koji će izazvati njegovu dominaciju.

Tony Ferguson možda je jedini čovjek koji može pobijediti Khabiba, a njihova se borba očekuje u prvom dijelu sljedeće godine. Imao je samo tri borbe u protekle tri godine zbog raznih ozljeda, no sada je spreman za najveći pothvat u svojoj karijeri.

No spreman je i dagestanski majstor hrvanja. Vjerojatno spremniji od bilo koga na svijetu. Pokazao je to još jednim nesvakidašnjim treningom. Jedan je njegov prijatelj na društvenim mrežama podijelio snimku na kojoj Khabib pliva uzvodno u jednoj brzoj i hladnoj rijeci.

''Voda je bila toliko hladna da sam se smrznuo kad sam samo stopalo umočio u nju'', napisao je autor snimke.

Podsjetimo, Khabib inzistira kod UFC-a na tome da se borba održi u Rusiji, na stadionu Zenita u Sankt-Peterburgu koji ima krov i na kojem može stati i do 80 tisuća navijača.

''Kao da na sebe stavite mokru deku'', otkrio je Igor Pokrajac u našem UFC Specijalu dojmove boraca koji su e borili s Khabibom. Ova snimka otkriva samo dio razloga zašto je tome tako.

Simulacija Khabibove borbe i objašnjenje njegovih poteza