FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Morat će pričekati

Otpada spektakularni dvoboj Wildera i Joshue: Britanac želi meč s Kinezom kojeg je Hrgović pobijedio

Poslije pobjede Anthonyja Joshue nad Heleniusom špekuliralo se o mogućem meču Britanca s Deontay Wilderom, no sada je u prvi plan iskočio drugi atraktivni protivnik.

Anthony Joshua (Foto: Afp)

U svijetu boksa čini se kako nikada nije bilo zanimljivije. Usik je usprkos kontroverzama dominantno obranio titule protiv Duboisa, Furyja čeka meč protiv Ngannoua, a i ostali teškaši uskoro će ponovno u akciju.

Hrgović je potvrdio svoje mjesto u vrhu divizije pobjedom nad Demsey Mckeanom te je tako još jednom izborio status obaveznog izazivača za pojas IBF-a. Iako Hrgović čeka napad na titulu, jedan drugi teškaš imao je godinu iz snova.

gol expired Fury izjavom dodatno odškrinuo vrata Hrgoviću za napad na titulu: Evo što je poručio Usiku divider

Njegov bivši protivnik, Zhilei Zhang ove godine je napravio najveći iskorak. Dvije pobjede protiv Joycea gurnule su ga u razgovor za okršaje s najvećim imenima boksa.

Svi žele borbu s Kinezom

Želju za borbu s Zhangom istaknuo je i Fury, a potencijal u Kinezu i brojnoj publici koja stoji iza njega prepoznao je i najveći boksački promotor Eddie Hearn koji bi volio Zhanga upariti s Joshuom već ove godine.

“Uzeli smo u obzir i Zhanga kao potencijalnog protivnika za Anthonyja Joshuu. To bi bio ogroman meč u Kini.“, izjavio je Hearn.

Meč je to koji bi se, ukoliko dođe do dogovora, održao u prosincu ove godine.

Zhilei Zhang u meču protiv Scotta Alexandera VIDEO Pogledajte kako je Zhang nokautirao Joycea: Bio je to strašan udarac divider

Prvotni plan Hearna bio je krajem godine upariti Joshuu s Wilderom, no čini se kako ćemo na taj meč morati još pričekati.

“Objektivno, borba s Wilderom dogoditi će se u veljači ili ožujku, moramo donijeti odluku hoćemo li se boriti u prosincu. Bi li to bilo protiv Zhilei Zhang? Zasigurno, u Kini se očekuje velika borba, Joshua ne bi imao problema prihvatiti tu borbu.“, rekao je promotor.

Dvoboj Joshue i Zhanga u Kini sigurno bi privukao veliku pažnju domaćih navijača, ali i svjetske publike koje se kroz mečeve protiv Joycea upoznala s kvalitetom Kineza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider