FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
miočić na staru godinu?

Teški udarci za UFC tjeraju Whitea na reakciju: Vraća se McGregor!

Predsjednik Dana White želi MMA fanovima priuštiti pravi spektakl na samom kraju 2017. godine i zato ovih dana puno vremena provodi razgovarajući s Conorom McGregorom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nedugo nakon što je objavljena produžena najava za UFC 218 stigle su kastastrofalne vijesti za UFC. Event koji će se održati 2. prosinca u Detroitu trebali su predvoditi prvak lake kategorije Max Holloway i izazivač Frankie Edgar, no potonji je otkazao svoj nastup zbog ozljede.

"Imao sam manjih problema, ali trebao bih se vratiti u puni pogon za šest tjedana ili tako nešto. Hvala UFC-u što mi drži leđa. Max, vidimo se uskoro", napisao je Edgar na svom Instagram profilu.

Nakon senzacionalnog UFC 217 spektakla u New Yorku moralo se i ovo dogoditi. Predsjednik organizacije Dana White još nije otkrio što će napraviti po tom pitanju, no sigurno nešto sprema s obzirom da mu je propala glavna borba večeri.

Swanson ili Aldo mijenjaju Edgara

Najlogičnije riješenje bi trebao biti Cub Swanson, borac koji je pobijedio četiri meča zaredom i rangiran je gotovo na samom vrhu divizije. No Swanson već ima dogovoren meč na popisu borbi UFC Fight Nighta u Fresnu 9. prosnica, što je opet manja šteta otkazati nego izgubiti Maxa Hollowaya za UFC 218.

Upitan je li uopće zaniteresiran za meč protiv Hollowaya, Swanson je kratko za MMAFighting poručio:

"Morali bi doći do nekog potpuno novog dogovora. Ali spreman sam".

Otvoreno se ponudio i bivši prvak Jose Aldo, kojeg je Holloway pobijedio u svom posljednjem meču tehničkim nokautom u 3. rundi.

"Zaslužio sam revanš", poručio je Aldo.

Novinari su razgovarali s predsjednikom UFC-a Whiteom, koji je otkrio nekoliko vrlo važnih stvari vezanih za svoju i budućnost Conora McGregora.

McGregor se vraća u Las Vegasu

Potvrdio je da će se sljedeća borba McGregora održati u Las Vegasu, nakon čega je upitan radi li se o terminu UFC-a 219, koji je na rasporedu 30. prosinca. White je odgovorio zagonetno, no ipak je dao natuknuti da bi to moglo biti tako.

"Glavnu borbu UFC-a 219 u Las Vegasu otkrit ćemo do kraja ovog tjedna. Conor će se vratiti u Las Vegasu. Pregovori su u tijeku i vjerujem da ćemo se uspjeti dogovoriti kao i svaki put do sada. To bi se moglo dogoditi 30. prosinca", rekao je White u razgovoru s novinarom LA timesa Lanceom Pugmireom.

Ako se dogodi, protivnik će mu biti Tony Ferguson, privremeni prvak lake kategorije.

Nakon uspješnog debija u boksačkim vodana, White je potvrdio da ulazi u boks, te da je upravo u fazi dobivanja boksačke promotorske licence.

Paralelno je i McGregor dao nekoliko zanimljivih izjava gostujući u "The Late Showu". Potvrdio je da upravo ovih dana teku pregovori oko povratka, no upitan kada se vraća, odgovorio je "vidjet ćemo".

Stipe Miočić ipak 30. prosinca u oktogonu?

U prilog da se nešto veliko sprema za UFC 219 leži i u činjenici da je propao potencijalni meč Holly Holm i Cris Cyborg, kao i već dogovoreni između Dominica Cruza i Jimmyja Rivere. To su dva teška udarca za posljednji UFC event godine, a to White jednostavno neće dopustiti.

Postoji naravno još uvijek opcija da vidimo i našeg Stipu Miočića, UFC prvaka u teškoj kategoriji. No njegovo ime se nigdje zasad ne spominje.

Kada bi se to pak dogodilo, potencijalni suparnik bio bi Fabricio Werdum. On bi se trebao boriti s Marcinom Tyburom 19. studenog na UFC Fight Nightu, no možda White odluči otkazati tu borbu i ljubiteljima MMA sporta ponuditi revanš dvojice sjajnih teškaša.

Podsjetimo, Miočić je Werdumu uzeo UFC naslov u svibnju 2016. godine u njegovom Brazilu! Od tada ga je uspješno obranio dva puta, a kada bi to učinio i treći put, postao bi najusješniji teškaš u povijesti UFC-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider