FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
izgubila i joanna

Spektakularan UFC 217: Prvaci doživjeli poraze, GSP ugušio Bispinga!

U New Yorku je održan UFC 217 na kojem smo vidjeli tri poraza prvaka.

Njujorški Madison Square Garden po drugi je put ugostio UFC sa svojim 217. izdanjem! Vidjeli smo tri borbe za naslov UFC prvaka i sva tri poraza aktualnih prvaka! Georges St-Pierre vratio se nakon četiri godine mirovine i osvojio naslov u srednjoj diviziji, TJ Dillashaw uzeo je pojas Codyju Garbrandtu, a Rose Namajunas Poljakinji Joanni Jedrzejczyk.

Spektakularni povratak Georgesa St-Pierrea!

Georges St-Pierre (25-2 MMA, 19-2 UFC) vratio se nakon četiri godine mirovine, u diviziju iznad one u kojoj je vladao godinama, i gušenjem u 3. rundi zaustavio Michaela Bispinga (30-7 MMA, 20-7 UFC). Kanađanin je snažnim udarcem oborio Engleza i potom mu s leđa zavukao ruku ispod brade i ugušio ga. Bisping nije želio tapkati, već je čekao da nakratko izgubi svijest.

Prije nego li je otišao u privremenu mirovinu St-Pierre je bio majstor kretanja po oktogonu. Njegove pokrete je jednostavno bio pravi užitak gledati i vrlo je često to bio razlog njegove dominacije. To je pokazao i u ovome meču gdje je natjerao Bispinga na puno kretanja, zbog kojeg je možda u trećoj rundi i posustao.

Posustao je i St-Pierre u jednom trenutku druge runde, ali se uspio oporaviti i srušiti Bispinga na tlo. Englez je laktovima nanio štetu kanadskom borcu, koji je ostatak meča proveo boreći se krvavom glavom. Trenutak koji je St-Pierre čekao dogodio se minuti prije kraja runde, kada je izbjegao udarac Bispinga i krošeom ga poslao na tlo. Nastavio ga je udarati, no Bispinga se i dalje branio te se činilo da će se izvući. Međutim St-Pierreove vještine na tlu došle su nekoliko sekundi kasnije do izražaja i tu je priči bio kraj.

"Ti si moj najteži suparnik u karijeri", komplementirao je na kraju borbe St-Pierre Bispinga.

Georges St-Pierre postao je četvrti čovjek u povijesti koji je osvajao UFC titulu u dvije različite kategorije.

St-Pierre se nije borio od studenog 2013. i UFC 167 eventa kad je podijeljenom odlukom pobijedio Johnyja Hendricksa u svojoj devetoj obrani velter titule. Ubrzo nakon toga je najavio da će uzeti pauzu od borbi i dobrovoljno uprazniti mjesto na vrhu kategorije.

U kavez se vratio s rezultatom 25-2 što je uključivalo 19 pobjeda u UFC-u, odmah iza Bispinga koji ih je sakupio 20. Sada obojica imaju po 20 pobjeda i obojica još nisu spremni za mirovinu!

TJ Dillahaw zaustavio Codyja Garbrandta brutalnim nokautom!

UFC prvak u bantam kategoriji Cody Garbrandt (11-0 MMA, 6-0 UFC) doživio je prvi profesionalni MMA poraz od TJ Dillashawa (14-3 MMA, 10-3 UFC). Dvojac koji je pokazao najviše mržnje uoči međusobnog ogleda nije razočarao u sjajnom meču za titulu UFC prvaka u bantam kategoriji.

Garbrandt je bolje otvorio dvoboj i dobio prvu rundu protiv Dillashawa poslavši ga na pod snažnim udarcem sa zvukom gonga. Možda je to malo olabavilo gard mlađeg borca, kojeg je najprije high-kickom srušio Dillashaw, a onda i brutalnim desnim krošeom.

TJ je navalio na Garbrandta na podu, koljenom mu priklještio ruku da se ne može braniti i desnicom ga dokrajčio. Garbrandt se odmah digao na noge nakon što je sudac označio kraj, a Dillashaw mu se unio u lice i činilo se da će doći do fizičkog okršaja.

No Garbrandt je pokazao veličinu i u porazu, te je sportski čestitao poraz. Dillashaw je vratio pojas koji je već držao, no nekako vjerujemo da ovo neće biti posljednji njihov dvoboj u oktogonu!

Dvojac se trebao sastati na UFC-u 213 u Las Vegasu, ali je Garbrandt ozlijedio leđa, te se morao povući iz dvoboja. Dillashaw je nakon pobjede najavio prelazak u muha kategoriju i napad na pojas koji drži Demetrious Johnson.

"Dolazim po tebe i tvoj pojas! Rekord ti je lažan i bit će zaustavljen", poručio je TJ nakon meča Johnsonu.

Namajunas šokirala svijet nokautiravši Joannu Jedrzejczyk

Joanna Jedrzejczyk (14-0 MMA, 8-0 UFC) doživila je prvi poraz u profesionalnoj karijeri, nakon što ju je u 1. rundi nokautirala Rose Namajunas (6-3 MMA, 4-2 UFC).

Amerikanka je u drugom pokušaju lijevim swingom poslala Poljakinju na pod i potom ju pokrajčila udarcima na podu. Jedrzejczyk se okrenula prema podu, pokrila rukama, te počela tapkati kada je Namajunas krenula udarati, što je sucu bila jasna poruka da prekine dvoboj.

Poljakinji je to bila šesta obrana UFC titule, no nije ju uspjela obraniti, te je ujedno doživjela prvi poraz u svojoj karijeri. Namajunas su od svih borbi s glavnog programa davali najmanje šanse za pobjedu, no Namajunas je u MSG-u ispisala povijest i osvojila pojas UFC prvakinje!

Thompson uvjerljivo slavio protiv Masvidala

Stephen "Wonderboy" Thompson (13-2-1 MMA, 8-2-1 UFC) slavio je protiv Jorgea Masvidala (32-12 MMA, 9-5 UFC) jednoglasnom sudačkom odlukom. Iako ne previše atraktivan u usporedbi s recimo Paulom Costom, Thompson je kontrolirao meč od početka do kraja, te je zadao veliki broj udaraca koji su mu na kraju donijeli uvjerljivu pobjedu. 

Masvidal je zadao tek jedan ozbiljan udarac u drugoj rundi, no kada se sve skupa zbroji i oduzme, nije napravio ništa da bi se u konačnici nadao pobjedi. Thompson je pak u svakoj rundi imao nekoliko udaraca nogom ili rukom zbog koje je publika u New Yorku popratila uzdasima i navijanjem.

Bio je to prvi nastup za Thompsona nakon njegova dva meča protiv Tyronea Woodleyja za pojas UFC prvaka i ozljede koljena zbog koje je bio osam mjeseci na "bolovanju". Njihov prvi meč završio je ‘većinskim neodlučenim ishodom’, a u drugom, na UFC-u 209 je slavio Woodley. Ranije je ‘Wonderboy’ imao čak sedam pobjeda u nizu što mu je i donijelo poziciju prvog izazivača, koju će možda uskoro ponovno dobiti.

Masvidalu je ovo drugi uzastopni poraz, nakon rata protiv Demiana Maie na UFC-u 211. Bio je to meč koji je odlučivao o prvom izazivaču, no Masvidal je ostao prekratak podijeljenom odlukom sudaca.

Buduća zvijezda Paulo Costa nokautirao bivšeg prvaka Hendricksa

Brazilac Paulo Costa (10-0 MMA, 2-0 UFC) slavio je protiv bivšeg prvaka velter divizije Johnyja Hendricksa (18-7 MMA, 13-7 UFC) tehničkim nokautom u 2. rundi.

Brazilac u svojoj profesionalnoj karijeri nije niti jednom dopustio da odluka padne u ruke sudaca, a tako je bilo i ovoga puta. "The Eraser" Costa nasrnuo je na vremešnog Hendricksa i osim u završnici prve runde kada se malo ispuhao nije mu davao ni minimalne šanse za pobjedu.

Nakon manje od dvije minute presudila je kombinacija udaraca nogama i rukama koja je brutalno oborila Hendricksa, nakon čega je sudac odlučio prekinuti mogući daleko teži nokaut.

Bila je to treća pobjeda Coste u UFC-u, nakon što je brzinski nokautirao Garretha McLellana na UFC Fight Nightu 106 i tehničkim nokautom porazio Oluwalea Bamgbosea na UFC-u 212.

UFC 217: Bisping vs. St-Pierre

Georges St-Pierre pobijedio Michaela Bispinga (gušenje, 3. runda, osvojio titulu srednje divizije)

T.J. Dillashaw pobijedio Codyja Garbrandta (nokaut, 2. runda, osvojio titulu bantam divizije)

Rose Namajunas pobijedila Joannu Jedrzejczyk (nokaut, 1. runda, osvojila titulu slamka divizije)

Stephen Thompson pobijedio Jorgea Masvidala (jednoglasna sudačka odluka)

Paulo Costa pobijedio Johny Hendricks (nokaut, 2. runda)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider