FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
još samo malo...

Khabib morao skinuti sve sa sebe da bi prošao vagu, pa najavio ispisivanje povijesti

Sve je spremno za glavnu borbu UFC 242 eventa u Abu Dhabiju, dvoboju za titulu prvaka u lakoj kategoriji između Nurmagomedova i Poiriera.

Galerija Nurmagomedov i Poirier (Screenshot) UFC 242: Khabib - Poirier Khabib Nurmagomedov (Foto: AFP) +3 Habib Nurmagomedov vs Dustin Poirier (Screenshot UFC Instagram)

Khabib Nurmagomedov i Dustin Poirier uspješno su prošli vagu za glavnu borbu UFC 242 priredbe, koja će se u subotu navečer održati u Abu Dhabiju. Obojica su prvi ušli odraditi svoj posao i s identičnih 70 kilograma su prošli vagu.

Zanimljivo, dan uoči vaganja se pojavila informacija da Nurmagomedov ima problema sa skidanjem kilograma, no to se ispostavilo kao lažna informacija. Vjerojatno je imao manjih problema, s obzirom da je na službenom vaganju morao skinuti sve sa sebe da bi uspješno prošao vagu.

U poslijepodnevnim satima uslijedilo je i ceremonijalno vaganje, na kojem su obojica najavila pobjedu.

"Bila je ovo luda vožnja, koja sutra doživljava svoj vrhunac. Hvala svima koji ste došli ovdje. Sutra ću ujediniti ova dva pojasa i napustiti grad kao pravi prvak", poručio je nakon ceremonijalnog sučeljavanja Dustin Poirier.

UFC 242: Khabib Nurmagomedov "ugušio" Poiriera i ujedinio pojaseve prvaka! Khabib Nurmagomedov (Foto: afp) Khabib Nurmagomedov (Foto: AFP) Poirier s pojasom prvaka (Foto: AFP) +4 Dustin Poirier i njegova supruga

Nakon njega uslijedilo je i kratko obračanje prvaka.

"Hvala svim prijateljima koji su ovdje i svim prijateljima diljem svijeta. U dobroj sam formi i osjećam se jako dobro. Naporno sam trenirao posljednjih 100 dana za ovu borbu. Sutra ću nastaviti pisati povijest UFC-a."

Dagestanac Nurmagomedov, koji je u srpnju proglašen najuspješnijim sportašem Rusije, trenutačno u karijeri ima savršeni omjer od 27 pobjeda i nula poraza. Ova borba označava njegov povratak u oktogon nakon suspenzije zbog tučnjave koju je započeo pored oktogona nakon borbe protiv Conora McGregora prošle godine u listopadu.

Stručnjak Nove TV prognozira tko će pobijediti u meču koji čeka cijeli svijet UFC 242: Khabib - Poirier Zelg Galešić i Vlado Boban (Foto: GOL.hr) Khabib Nurmagomedov (Foto: AFP) +2 McGregor i Khabib oči u oči (Screenshot)

Američki borac Poirier trenutačno ima omjer od 25 pobjeda i pet poraza, ali sasvim će sigurno biti spreman s obzirom na to da ga čeka borba karijere.

Recimo i da su svi drugi borci s glavnog programa uspješno prošli vaganje i da nas očekuje pet sjajnih borbi.

Prijenos subotnjeg spektakla uživo će biti na portalu GOL.hr s početkom u 20:00, dok će snimka biti prikazana istoga dana u 23:35 u programu Nove TV. Prijenos borbi analizama i komentarima pratit će Stipe Sladoljev i Igor Pokrajac.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider