FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
primio 173 udarca u glavu

Brutalna makljaža, a možda i najbolja borba godine: Sve što svaki ljubitelj MMA-a može poželjeti!

Dustin Poirier i Justin Gaethje zadovoljili su apsolutno svakog ljubitelja MMA-a svojom borbom na UFC on FOX spektaklu iz Arizone.

Galerija UFC on Fox 29 uživo na GOL.hr Dustin Poirier (Foto: AFP) Justin Gaethje (Foto: AFP) +3 Michelle Waterson (Foto: AFP)

U Glendaleu u Arizoni održan je UFC on Fox 29 s četiri borbe u glavnom dijelu programa. Pravi spektakl, pravi "street fight", pravu makljažu priuštili su nam glavni akteri večeri - Dustin Poirier i Justin Gaethje.

Poirier je nokautirao Gaethjea početkom četvrte runde, nakon čudesnih 15 minuta prave makljaže i brojnih udaraca. Bio je to pravi rat dvojice boraca koji ne znaju za pojmove taktika, obrana ili strpljivost.

Gaethje primio 173 udarca u glavu!

Broj udaraca koji je Poirier zadao Gaethjeu je nevjerojatan! Čak 173 udaraca u glavu primio je domaći dečko iz Arizone prije nego li je pokleknuo i natjerao suca Herba Deana da prekine dvoboj. Poirier je šepajući napustio oktogon nakon svih silnih udaraca u desnu nogu koje je zadao Gaethje. Čak se u jednom trenutku činilo da bi ga to moglo odvesti do pobjede i natjerati Poiriera na "predaju", no to se nije dogodilo.

Statistika meča Poirier - Gaethje (Screenshot) Statistika meča Poirier - Gaethje (Screenshot)

Poirier je dokazao da se nalazi u samom vrhu lake kategorije, što je u pobjedničkom dvoboju i poručio predsjedniku Dani Whiteu.

"Dana, dokazao sam da sam u vrhu lake kategorije. Khabib, idemo", prozvao je Dustin novopečenog prvaka lake kategorije Nurmagomedova.

Ova borba definitivno će ući u konkurenciju za najbolju borbu godine na kraju 2018. To se jedino moglo i očekivati od ovakve dvojice atraktivnih boraca.

Oliveira moguće okončao veličanstvenu karijeru Carlosa Condita

U sunaslovnoj borbi večeri vidjeli smo pobjedu Alexa Oliveire nad UFC legendom Carlosom Conditom. Brazilac je gušenjem priuštio 12. poraz Conditu u njegovom čak 42. nastupu u MMA-u. Dogodilo se to u drugoj rundi, nakon jednog up-kicka (udarac s poda) Oliveire, koji je uzdrmao Condita, što je Brazilcu otvorilo priliku da zgrabi svog suparnika za vrat i dovrši posao.

Oliveiri je to bila 19. pobjeda u karijeri, u kojoj ima i četiri poraza i jedan remi. Condit, koji se čak tri puta borio za titulu prvaka, je upisao četvrti uzastopni poraz, za koji mnogi vjeruju da bi mogao biti i posljednji u karijeri. 

Adesanya pobijedio, ali razočarao

Očekivalo se jako puno od meča Israela Adesanye i Marvina Vettorija, međutim bila je to samo jedna prosječna borba, koja nije zadovoljila nijednog ljubitelja MMA. Nigerijac Adesanya, s putovnicom Novog Zelanda, u svom je UFC debiju oduševio na UFC 221 u veljači pobjedom protiv Wilkinsona i zato ga je UFC tako brzo ponovno poslao u oktogon. Međutim, nije imao pošteni odgovor na fizički snažnijeg, ali tehnićki daleko manje potkovanijeg Talijana.

Jako malo pravih udaraca i lijepih poteza izazvali su zvižduke publike u Arizoni, dok je predsjednik UFC-a Dana White bio prilično namršten nakon meča.

U konačnici je pobjedu podjeljenom sudačkom odlukom odnio Adesanya, koji je upisao i 13. pobjedu u MMA-u iz isto toliko nastupa. No, po prvi je put njegov meč otišao do posljednjeg gonga, odnosno sudačke odluke.

Talijan Marvin Vettori imat će težak zadatak ostati na nogama u toj borbi, ali ako se nađe na podu pri svijesti, onda bi Nigerijac mogao imati problema jer je njegov protivnik sjajan parteraš.

Glavni program UFC on Fox 29 otvorile su atraktivna Michelle Waterson, koju zovu i karate ljepoticom, i Cortney Casey. Bila je to sjajna borba koja je završena podijeljenom sudačkom odlukom. Waterson je upisala zasluženu pobjedu, prvu nakon dva uzastopna poraza od Rose Namajunas i Tecie Torres.

Snimku cijelog eventa pogledajte u večernjim satima na Novoj TV.

UFC on Fox 29:

Dustin Poirier pobijedio Justina Gaethjea (tehnički nokaut, 4. runda)

Alex Oliveira pobijedio Carlosa Condita (gušenje, giljotinja, 2. runda)

Israel Adesanya pobijedio Marvina Vettoria (podijeljena sudačka odluka)

Michelle Waterson pobijedila Cortney Casey (podijeljena sudačka odluka)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider