FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Pratite na GOL.hr-u

Uzeo mu je pojas, ali Whittaker ima plan za Adesanyu: Nigerijac je pripremio poseban poklon

UFC obračun Israela Adesanye i Roberta Whittakera pratite u noći sa subote na nedjelju od 4 ujutro.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovoga vikenda čeka nas novi UFC spektakl i uzvratni obračun za titulu u srednjoj kategoriji između sadašnjeg prvaka Israela Adesanye i bivšeg prvaka, izazivača, Roberta Whittakera.

Adesanya već dugo suvereno vlada srednjom kategorijom, no Whittaker je po mnogima jedan od rijetkih koji bi mogao predstavljati problem za aktualnog prvaka

Novi obračun nakon dvije i pol godine

Dvije i pol godine su proletjele od nokauta pred 60 tisuća navijača u Melbourneu. Israel Adesanya je nokautirao domaćeg heroja i podignuo pojas prvaka srednje kategorije kojeg je od tada tri puta uspješno branio.

"Nalazimo se na skrivenoj lokaciji u Houstonu. Samo da pobjegnemo od ludnice tjedna borbe. Koliko god volim navijače, tjedan borbe je poprilično osoban i intiman. Volim biti izoliran s ljudima s kojim želim biti izoliran", rekao je Adesanya.

No Adesanyja, momak rođen u Lagosu, ipak je prošetao jednim trgovačkim centrom i na svakom koraku sretao ljude nigerijske nacionalnosti. Nema sumnje postao je velika zvijezda.

Whittaker je upisao tri pobjede u nizu

S druge strane, puno povučeniji je Robert Whittaker, 31-godišnji Australac koji se vratio na pobjedničke staze nakon poraza od Adesanje i upisao tri pobjede zaredom.

"Došli smo malo ranije zbog jet laga da se aklimatiziramo. Jet lag te pojede ako ga ne shvatiš ozbiljno. Osobno ovo je još samo jedna borba za mene. Nije ništa manje važna od posljednje tri borbe", kazao je.

gol expired Lucky Punch: Mladi Hrvati demonstrirali kako rušiti UFC prvaka, oduševile djevojke divider

Adesanya je neporažen u srednjoj kategoriji. Jedini poraz je doživio u svom izletu u polutešku kada ga je na bodove pobijedio Jan Blachowicz. I sjajnim rušenjima i kontrolom možda pokazao put.

"Svaku trening želim biti najbolji mogući Robert Whittaker. Sigurno je da dio treninga posvetimo analizi određenog protivnika. Pogotovo Israelu. On me pobijedio i jedinstven je".

Adesanya sprema iznenađenje za Whittakera

Adesanya radi na svom parteru jer je protiv Blahowicza bio nemoćan u tom segmentu. Whittaker je upisao 10 rušenja u UFC karijeri, no veću u posljednjih nekoliko mečeva. Adesanya je zbog Whittakera otišao na manikuru i ima spreman poseban poklon.

"Ako želite ovo zabiti nekome u lice ili nečija usta. Bilo bi nepristojno ne obojati ih".

gol expired Hrgoviću se konačno otvaraju vrata za velike mečeve: Tony Yoka poslao prijeteću poruku, uskoro slijedi vatromet divider

Nekako smo skloni dojmu da se ovo Whitakeru neće svidjeti. Budite s nama u noći sa subote na nedjelju od 4 ujutro na gol.hr i u snimci u nedjelju navečer na Novoj TV.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider