FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Odlične borbe, ali i organizacija

Nova pravila promijenila doživljaj borbi, a već za vikend slijedi novi spektakl

Dok kompletan američki profesionalni sport stoji, Dana White je dokazao da može osigurati sve zdravstveno-sigurnosne uvjete.

Zbog Ngannouova nokauta u 20. sekundi borbe te spektakularnog okršaja Fergusona i Gaethjea prvi UFC event u koronakrizi položio je s najboljim ocjenama.

Ali nije UFC zadivio samo odličnim borbama, već i organizacijom. Jer, c

"Živimo u drugačijem svijetu nego li prije dva mjeseca. U konačnici, naš je sistem funkcionirao. Ono što ne želiš jest da dva dana nakon borbe kažeš 'O, sr..., Jackare ili netko od boraca je pozitivan' ", slikovito se izrazio čelni čovjek ove američke organizacije.

"Vidjeli smo prema čemu se sport okreće, kako se ponovno organizira. Na UFC-u 249, jedna borba je dolazila iz hotela, druga je čekala u hotelu. To je neka organizacijska noćna mora, ali sve je išlo po planu, sve je išlo u vremenu, nije se čekalo, sve je išlo vrhunski, tako da čestitke UFC-u i stvarno, bili smo jako skeptični kako će ta COVID situacija djelovati. Odradili su jedan vrhunski posao", istaknuo je Zelg Galešić, nekadašnji MMA borac, a danas stručni sukomentator na Novoj TV.

"Što će ovo duže trajati, bolja će biti i tehnologija testiranja. I brža također. A mi ćemo dokazati već sljedeće subote da se profesionalni sport može sigurno vratiti."

Galešić: Jedan od boljih UFC-a koje sam gledao

Do tada, i to već sljedeće subote, ljubitelji borilačkih vještina diljem svijeta moći će uživati u nečemu što inače ne mogu doživjeti. Evo koje je posebnosti prošle nedjelje uočio naš stručni sukomentator.

"Borbe bez publike izgledaju malo čudno. Nema one atmosfere, ali ono što je mene fasciniralo kao ljubitelja tog sporta, kao trenera, to je da smo čuli svaki savjet iz kuta, čuli smo njihove uzdahe, čuli smo težinu tih udaraca i to je stvarno doprinijelo na možda jedan drugi način atmosferi. Po meni pun pogodak i stvarno jedan od boljih UFC-a koje sam gledao", naglasio je Galešić.

A može li sve to nadmašiti sljedeći UFC event koji stiže već za vikend s glavnom borbom između Overeema i Harrisa, provjerite izravno na GOL.hr-u u noći sa subote na nedjelju od tri sata ujutro, te istog dana u večernjem terminu na Novoj TV.

Ngannou za 20 sekundi riješio Jairzinha

Gaethje prebio Fergusona

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider