FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
najemotivnija borba godine

Alistair Overeem slavio veličanstvenim preokretom protiv Walta Harrisa u večeri kontroverznih odluka

Alistair Overeem slavio je u glavnoj borbi UFC on ESPN večeri protiv zastrašujućeg nokautera Walta Harrisa.

UFC spektakla iz Jacksonvillea gledaj u snimci na Novoj TV u nedjelju u 22:05.

Alistair Overeem slavio je protiv Walta Harrisa u glavnoj borbi UFC on ESPN večeri u Jacksonvilleu. Overeem je slavio tehničkim nokautom u drugoj rundi, nakon što je bio na rubu poraza u prvoj. 

Meč je mogao biti gotov sredinom prve runde i pobjednika je mogao biti Walt Harris da je samo uputio koji razorniji udarac više prema gotovo pa slomljenom Overeemu. Amerikanac je poslao Nizozemca u nokdaun, te ga 'ground and pound' udarcima pokušao završiti. 

Svi znaju da Overeem ima jako osjetljivu bradu koja je puno puta u prošlosti iznevjerila 'The Demolition Mana', no nije i ovog puta. Nizozemac je nekako preživio taj napad Harrisa, koji se očito prilikom njega ispucao, te je nakon toga preokrenuo meč u svoju korist. 

OVEREEM PREŽIVIO NAPAD HARRISA

Već do kraja prve runde imao je Harrisa u parteru, koji nije njegova jača strana. Nizozemac ga je tu načeo i to su njegovi treneri uvidjeli. Savjet na pauzi između prve i druge runde bio je novi napad i rušenje, što je 'The Reem' i napravio.

High-kickom je uzdrmao Harrisa, popratio napad još jednim udarcem i Amerikanac je bio na podu, uzdrman i u vrlo teškom položaju. Nakon toga Overeem je dovršio posao za svoju 46. MMA pobjedu, dan uoči svog 40. rođendana. 

Najemotivnija borba godine

Podsjetimo, ova se borba trebala održati još u prosincu prošle godine, ali je ista odgođena zbog nestanka, a potom i smrti Harrisove pokćerke.

Harris je u nekoliko navrata rekao da je njegov povratak u oktogon posvećen upravo njoj i da mu je ona motivacija za nastavak, pa je zato ovo bila jedna vrlo emotivno teška borba za obojicu, što se vidjelo i nakon što je sudac prekinuo meč. 

Overeem se odmah sjeo pored iscrpljenog i razočaranog Harrisa te mu ponudio utjehu i pritom poručio 'trenirajmo zajedno'. Veliki gospodin 40-godišnji Alistair. 

Gadelha iščupala pobjedu

Claudia Gadelha upisala je pobjedu u sunaslovnoj borbi večeri. Slavila je podijeljenom sudačkom odlukom protiv Amerikanke Angele Hill u jednom super zanimljivom okršaju dvaju različitih stilova. 

Gadelha je vrhunska parterašica, dok je s druge strane Hill odlična udaračica bez previše znanja i iskustva borbe na tlu. To joj je vrlo vjerojatno i odnijelo pobjedu, jer je u prvoj rundi Gadelha dominirala na tlu većinu runde.

Nakon te runde meč je bio prilično izjednačen, no u konačnici je za dlaku pobjedu odnijela Brazilka. 

POBJEDA GADELHE

Ige kontroverznom odlukom pokvario debi Barboze

Edson Barboza, jedan od legendarnih boraca lake kategorije, debitirao je u perolakoj kategoriji, no svoj prvi nastup neće pamtiti po dobrome. Dan Ige slavio je podijeljenom sudačkom odlukom, no kao i u prvom meču glavnog programa bila je to pomalo kontroverzna sudačka odluka. 

Barboza je razbio Igea u prvoj rundi, činilo se da je dobio drugu, a onda je u trećoj malo stao, uvjeren da je napravio dovoljno. To ga je čini se koštalo kod sudaca, koji su tu njegovu odluku da uspori vidjeli kao znak slabosti i u konačnici prevagnuli na stranu Igea. 

Bila je to šesta uzastopna pobjeda Igea u perolakoj kategoriji, nakon koje je poručio svoj šefu Dani Whiteu da mu za idući meč pripremi jednog od najboljih boraca današnjice. 

POBJEDA DANA IGEA

Poljak Jotko upisao novu pobjedu

Iako su obojica najavljivali nokaut, Krzysztof Jotko i Eryk Anders nisu ga isporučili u međusobnom okršaju u srednjoj kategoriji. Poljak Jotko slavio je u konačnici jednoglasnom sudačkom odlukom i to u potpunosti zasluženo. 

Bio je raznovrsniji, bacio je više udaraca i obranio se od apsolutno svih pokušaja rušenja Andersa. Amerikanac je pokazao manjak mašte, te daleko slabiju fizičku pripremljenost koja se odrazila već u drugoj rundi kada je njegov tempo značajno pao. 

Jotko je stigao do 22. pobjede u svojoj karijeri, te je pritom nanio Andersu peti poraz. 

Kontroverzom otvoren glavni program UFC on ESPN večeri

U uvodnoj borbi glavnog programa Song Yadong slavio je protiv Ekvadorca Marlona Vere pomalo kontroverznom sudačkom odlukom. U odličnom okršaju perolake kategorije Yadong je iznenađujuće odnio pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom, iako je imao manje udaraca od svog suparnika i pritom manje značajnih udaraca koji se najviše gledaju (109-100).

Jedino moguće objašnjenje je da su suci prve dvije runde dali Kinezu, iako nam se čini da je Ekvadorac dobio jednu od te dvije vrlo izjednačene runde. Vera je na proglašenju bio uvjeren da je pobijedio, no kada je čuo kako Bruce Buffer izgovara Songovo ime odbio je rukovanje i ljutito napustio oktogon.

UFC on ESPN Overeem vs Harris, glavni program

Alistair Overeem pobijedio Walta Harrisa (tehnički nokaut, 2. runda)

Claudia Gadelha pobijedila Angelu Hill (podijeljena sudačka odluka)

Dan Ige pobijedio Edsona Barbozu (podijeljena sudačka odluka)

Krzysztof Jotko pobijedio Eryka Andersa (jednoglasna sudačka odluka)

Song Yadong pobijedio Marlona Veru (jednoglasna sudačka odluka)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider