FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
VELIKI PREOKRET

VIDEO Francis Ngannou nikad bolje nije izgledao, dolazak u boks bio je pun pogodak

Francis Ngannou smatra kako je raskid odnosa s predsjednikom UFC-a bio najvažniji trenutak njegove borilačke karijere.

Francis Ngannou (Foto: Screenshot)

Preostala su samo tri dana do novog boksačkog spektakla u kojem će sudjelovati Francis Ngannou, čovjek koji je uspio ostvariti svoje snove i planove te je tako mnogima pokazao put kojim treba voditi svoju karijeru.

Spektakl Joshua - Ngannou na rasporedu je ovog petka u Rijadu, a Kamerunac ima novu priliku šokirati svijet boksa.

Iako je rijetko tko vjerovao da će, u vrijeme dok je još bio UFC-ov prvak teške kategorije, uspjeti u svom naumu da nastupa u boksačkim mečevima, to se dogodilo. I ne samo to, prevario je i sve one koji nisu vjerovali da će, čak i ako uspije otići u boks, odmah boksati u velikim mečevima.

Instantna boksačka megazvijezda

A on trenutačno boksa u najvećima na svijetu. Već je odradio spektakularan okršaj protiv Tysona Furyja, kojim si je otvorio put prema onome što će odraditi u petak. Meč protiv Anthonyja Joshue, još jedan hit koji će gledati svi svjetski ljubitelji borilačkog sporta.

Upravo zbog toga svega Ngannouu nije teško odabrati najvažniji trenutak njegove karijere. Iako će mnogi vjerovati da je to pobjeda u revanšu protiv Stipe Miočića, kad se i popeo na UFC-ov tron, to možda može ostati tek najveći trenutak njegove karijere u vodećoj svjetskoj MMA promociji. 

Ngannouov nokaut protiv Miočića

Kao najveći on je naveo onaj trenutak kad je navedenu promociju uspio napustiti, i to pod svojim vlastitim uvjetima od kojih nije odustajao.

"Jedan od ključnih trenutaka bio je raspad mojih odnosa s Danom Whiteom. To je nešto najbolje što mi se dogodilo u karijeri. To mi je pomoglo da pogledam okolo i shvatim kako stvari stoje. Shvatio sam da sve ovisi o meni, educirao sam se o svijetu borilačkog sporta i zaključio kako je potrebno imati viziju i plan te da ga se trebam pridržavati neovisno o mišljenju ostalih", rekao je Ngannou za BBC Sports.

Nije odustao od svog nauma i na kraju mu se isplatilo

On je apsolutno uspio u svom naumu te ga sad gleda još više ljudi nego dok je nastupao u UFC-u, a novac koji je zaradio za prošli meč te koji će uzeti ovog vikenda je također višestruko veći od onoga što mu je davao UFC.

Zbog toga nas ne čudi što tako razmišlja, iako je svima jasno da bi u boksu teško imao tako strelovit put prema vrhu kao što ga je dobio kroz UFC-a te da bez te organizacije njega ne bi bilo. Možda njima treba pokazati malo više zahvalnosti s te strane, no što se tiče odlaska u boks, uistinu teško da je mogao napraviti nešto bolje za svoju karijeru.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider