FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Na pet rundi

Nick Diaz vraća se na UFC-u 266 i ispisuje povijest: Dogovoren revanš borbe na kojoj se proslavio "Stockton slap"

Potvrđena je sunaslovna borba na pet rundi na "pay-per-viewu". Iako nije za pojas, to će biti tek drugi put u UFC-ovoj povijesti, a u prvom se nedavno borio mlađi Diaz.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Spektakl u Vegasu na UFC-u 264 nije razočarao, Dustin Poirier u trilogijskoj borbi potvrdio je kako je trenutačno bolji od Conora McGregora, a najpopularnija promocija mješovite borbe u svijetu nastavlja se već ovaj vikend sjajnim okršajem Khabibova učenika Islama Makhacheva protiv Thiaga Moisesa na Fight Nightu.

gol expired VIDEO: Nitko ga u UFC-u ne želi i ima Khabiba u kutu, Miesha bolja nego ikad nakon pet godina i dva poroda divider

Taj spektakl možete pratiti na gol.hr-u i Novoj TV ovaj vikend, a dok čekamo taj dan, UFC je plasirao još jednu bombu. Legendarni stariji brat Diaz, Nick, poslije nekoliko mjeseci igranja s maštom i živcima svojih obožavatelja službeno je dogovorio borbu. Kako se i nagađalo, riječ je o revanšu s UFC-a 47 protiv Robbieja Lawlera.

Borba zbog koje je "Stockton slap" postao poznat

Uzvrat će biti u rujnu na UFC-u 266. Diaz stariji dobio je njihovu prvu borbu, a ikonske scene iz tog obračuna, vjerujemo, mnogi još pamtite.

Naime, Nick je cijelu borbu išao ravno na Lawlera i derao mu se u facu "Stockton", ime gradića u Kaliforniji u kojem je odrastao, a svaki svoj izljev lokalpatriotizma potvrdio bi sočnom psovkom na račun svog suparnika.

Također, popularni "Stockton slap" ili "Stocktonska šamarčina", disciplinska mjera koju su u MMA uveli on i mlađi brat Nate koji je šamarao Danu Whitea pred UFC-ovim kamerama i kasnije Conora u oktogonu, na tom je meču dobila legimitet u urbanoj američkoj kulturi. Diaz je tog dana popularizirao otvoreni udarac dlanom po glavi kao najveće poniženje suparnika, koje doduše koriste samo on i njegov mlađi brat Nate…

Službeno dogovoreno za UFC 266 i odmah za povijest

Uzvrat protiv Lawlera službeno je potvrđen za 29. rujna, UFC je ponovio presedan koji bi uskoro mogao postati običaj i dogovorio je meč na pet rundi za UFC 266, iako neće biti borba za pojas. Identičan meč nedavno su premijerno u UFC-u odradili Nate Diaz i Leon Edwards, a britanski borac slavio je sudačkom odlukom na eventu 263. To je prva tako duga borba na "pay-per-viewu" koja na kraju nije ishodila prvaka u povijesti Whiteove promocije.

Diaz (26-9, 2 NC) nije se borio od 2015. i obračuna s legendarnim Andersonom Silvom, koji je u originalu izgubio na bodove, ali mu je kasnije taj poraz poništen jer je Brazilac pao na dopingu. U 20-godišnjoj karijeri prije tog meča dobio je legende poput BJ Penna, Paula Daleyja i Franka Shamrocka.

Lawler (28-15, 1 NC) je pak bivši UFC-ov velteraški prvak i naširoko je poznat po svom „luđačkom pogledu“ iz borbe protiv Roryja McDonalda, koji će se, ne sumnjamo, pojaviti u uzvratu. Bilo ga je i u prvom meču, ali ovaj put dojam će pojačati ćelava glava jer je u odnosu na UFC 47 izgubio kosu. On pak nije bio u ringu od prošlog kolovoza i poraza od Neila Magnyja, četvrtog uzastopnog. 

Prvi okršaj iz 2004. dobio je Diaz poslije nezaboravne "barske tučnjave" koja je završila Diazovim nokautom u drugoj rundi. Uzvrat je dogovoren u T-Mobile Areni u Las Vegasu na UFC-u 266, gdje su se nedavno borili McGregor i Poirier, a naslovna borba večeri trebao bi biti otkazani okršaj za naslov u pero lakoj između Alexa Volkanovskog i Briana Ortege.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider