FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
uživo na gol.hr-u!

Ngannou će pozorno pratiti prijenos: Nova UFC zvijezda ili čovjek koji ga je već pobijedio?

Vikend pred nama donosi nam novi UFC spektakl u programu Nove TV i gol.hr-a.

Vrhunac priredbe u Houstonu bit će borba za privremeni naslov u teškoj kategoriji između Derricka Lewisa i Cyrila Ganea, dva iznimno atraktivna, ali i poprilično različita borca.

Četiri mjeseca nakon što je Francis Ngannou nokautirao Stipu Miočića i zasjeo na teškaški tron, kraljevska kategorija UFC-a dobit će privremenog prvaka. Naime, kako se Kamerunac nije uspio s UFC-om dogovoriti oko nove borbe i iznosa honorara, Dana White odlučio je da će se za privremenu titulu boriti Derrick Lewis i Cyril Gane.

Pobjednik će dobiti priliku za borbu za pravu titulu, onu koju drži Ngannou.

gol expired Bomba iz UFC-a, predsjednik potvrdio: "Stipe Miočić prihvatio borbu s Jonom Jonesom!" divider

Bude li to Derrick Lewis, bio bi mu to drugi okršaj s velikim Kameruncem. U prvoj borbi pobijedio ga je na bodove, no time nije ni malo oduševljen.

''Nisam zadovoljan ni jednom svojom borbom koja je odlučena bodovima."

Ništa neobično za čovjeka čiji je zaštitni znak ubojiti udarac. Derrick Lewis rekorder je po broju pobjeda nokautom u UFC-u. Nekada se bavio boksom, bio je čak i štićenik legendarnog Georgea Foremana, no svoju sreću ipak je pronašao u slobodnoj borbi.

Moć Lewisovog udarca maksimalno respektira i njegov protivnik, Cyril Gane, Francuz čiji su forte fantastična tehnika i sjajno kretanje.

UFC 265: Lewis - Gane UFC ima novog privremenog teškaškog prvaka: Gane prekinuo Lewisov savršeni niz u Houstonu i zakazao okršaj s Ngannouom divider

"On je jedan od najopasnijih boraca u ovoj kategoriji. On ima veliku udaračku moć, ali ja se ne bojim. On zna da mogu biti jako dobar protiv njega. Ova borba bit će spektakularna."

Gane je u svijet slobodne borbe ušao prije tek tri godine, no snašao se sjajno. Dobio je svih devet dosadašnjih mečeva i uvjeren je da može postati jedan od velikana teške kategorije.

"Moj cilj u ovom sportu je upisati svoje ime u povijest UFC-a. Tek sam započeo svoju karijeru u slobodnoj borbi i već sam napravio dobre stvari, tako da mislim da to mogu napraviti."

Lewis, koji će se s Ganom boriti u svom Houstonu, stvari vidi na malo drugačiji način.

"On voli udariti i izgleda lijepo kad to napravi. Ali, ako ga dodirnem samo jednom, znam da će pasti."

Teksaški spektakl možete pratiti u noći sa subote na nedjelju, u 4 sata ujutro na gol.hr-u, te u nedjelju navečer na Novoj TV.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider