FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Pogledajte borbe

UFC ima novog privremenog teškaškog prvaka: Gane prekinuo Lewisov savršeni niz u Houstonu i zakazao okršaj s Ngannouom

Francuski borac okrunio je svoju zasad besprijekornu borliačku karijeru UFC-ovim zlatom u teškoj kategoriji.

Najvrjednija titula trenutačno u borilačkom sportu, zlatni pojas UFC-a u teškoj kategoriji, dobio je novog privremenog vlasnika. Francuz Cyril Gane pobijedio je američkog borca Derricka Lewisa u glavnoj borbi večeri na UFC-u 265 prekidom u trećoj rundi te zakazao borbu za ujedinjenje pojaseva s Francisom Ngannouom.

Sjajni francuski borac low-kickovima i udarcima šakama držao je Amerikanca na distanci uvodne dvije runde, a u trećoj mu je toliko izudarao lijevu nogu da ovaj više nije mogao stajati na nogama. Poslije jednog očajničkog napada Lewisa je izdala ta noga i do kraja runde pokušao je preživjeti baraž Ganeovih udaraca, ali nije uspio i sudac je prekinuo borbu te dodijelio pobjedu tehničkim nokautom novom prvaku.

UFC 265: Lewis - Gane UFC 265: Lewis - Gane (Foto: Nova TV)

Ganeu je ovo deseta pobjeda u toliko borbi u MMA-u i nastavio je svoj savršeni skor u svim borilačkim sportovima, jer nema poraza ni u svojoj karijeri u kick-boksu. Derrick Lewis pak ostao je kratak i u svom drugom napadu na pojas u teškoj kategoriji i prvi put poražen je pred svojim navijačima u Houstonu.

Inače, Gane je proizvod iste škole MMA-ja koja je proizvela i aktualnog prvaka Francisa Ngannoua, Kamerunac je u međuvremenu promijenio trenera i uzeo pojas Miočiću, a sad ga će ga morati pokušati vratiti protiv čovjeka čiji ga trener jako dobro poznaje.

Aldo je sad 2:2 u bantamu

Budući član UFC-ove kuće slavnih, Brazilac Jose Aldo, pobijedio je sunarodnjaka Pedra Munhoza jednoglasnom sudačkom odlukom poslije tri runde šakačkog rata u bantamu. Sunaslovna borba glavnog programa razočarala je gledatelje, ali izuzetno oprezan i taktički odgovoran pristup abolira činjenica kako je ulog bio dosta velik, povratak u najuži krug izazivača za pojas Aljamaina Sterlinga.

Kralj Rija na kraju je tijesno slavio, njegov nastup bio je daleko od uvjerljivog, ali dovoljan za drugu pobjedu zaredom i poravnanje svog skora na 2:2 od debija u ovoj težinskoj kategoriji. Munhoz je pak izgubio svoju treću borbu u zadnje četiri od top protivnika i malo usporio svoj put prema vrhu kategorije.

Aldo na bodove bolji od Munhoza

Chiesin prvi poraz u velteru

U trećoj borbi glavnog programa zbio se i prvi prekid, Vicente Luque u prvoj rundi je ugušio Michaela Chiesu fantastičnim preokretom u kategoriji velter. Američki borac uzeo je leđa Brazilcu pri početku borbe i činilo se kako će ga završiti međutim Brazilac se majstorski izvukao, namjestio svoju polugu i ugušio ga identično kao Tyrona Woodleyja.

Sjajni Luque dobio je svoju desetu borbu u zadnjih 11, nanio Chiesi prvi poraz poslije četiri uzastopne pobjede otkad se vratio u velter iz lake kategorije te se ponovo nametnuo kao jedan od najozbiljnijih izazivača za pojas.

Pogledajte kako je Luque ugušio Chiesu

Torres ponovo bolja od Hill na bodove

Tecia Torres i Angela Hill obnovile su svoj rivalitet sa UFC-a 188 u kategoriji slamka, ali epilog je bio isti. Torres je ponovo slavila jednoglasnom sudačkom odlukom poslije tri runde. Jedina ženska borba glavnog programa bila je praktički preslika uvodne borbe na glavnoj kartici jer obje djevojke nisu razmišljale o parteru sve tri runde.

Tek su na samom kraju druge i treće dionice jedna drugu rušile međutim samo zbog estetike, ono najbitnije odvilo se na nogama, a na koncu su suci presudili u korist Torres, kojoj je ovo bila treća uzastopna pobjeda.

Pogledajte pobjedu Torres protiv Hil

Štićenik Uriaha Fabera tijesno dobio udarački rat

U prvoj borbi glavnog programa večeri štićenik legendarnog Uriaha Fabera, Kinez Yadong Song, pobijedio je Caseyja Kenneyja u bantamu podijeljenom sudačkom odlukom. U udaračkom ratu Kinez je učinio više u uvodne dvije runde i tijesno odnio pobjedu na sudačkim karticama.

Amerikanac se probudio u zadnjoj rundi, ali prekasno kako bi ugrozio Songa. Obojica su na ovu borbu stigli poslije poraza na UFC-u 259, Kinez se uspio vratiti na pobjednički put poslije Kylera Phillipsa, a Kenneyju je ovo drugi poraz zaredom poslije onog od Dominicka Cruza.

Song pobijedio Kenneyja

UFC 265, glavni program:

Cyril Gane pobijedio Derricka Lewisa za privremeni pojas u teškoj - tehnički nokaut u trećoj rundi

Jose Aldo pobijedio Pedra Munhoza - jednoglasna sudačka odluka

Vicente Luque pobijedio Michaela Chiesu - gušenje u prvoj rundi

Tecia Torres pobijedila Angelu Hill - jednoglasna sudačka odluka

Yadong Song pobijedio Caseyja Kenneyja - podijeljena sudačka odluka

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider