FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"problem je bio u vagi"

Nevjerojatna uvertira u UFC-ov spektakl: Cormier izviždan nakon varanja na vagi

UFC-ov prvak u poluteškoj kategoriji Daniel Cormier magično je u dvije i pol minute izgubio pola kilograma na službenom vaganju, čime je na sebe nanio gnjev MMA fanova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nevjerojatnu uvertiru imao je UFC-ov spektakl u Buffalu, koji vam donose GOL.hr i Nova TV. Prvak u poluteškoj kategoriji Daniel Cormier najprije je pao na vaganju, a potom iz drugog pokušaja ipak prošao. No, je li se pri tom poslužio nedopuštenim trikom?

Izraz na licu Daniela Cormiera rekao je dovoljno. Vaga se umjesto na maksimalno dopuštena 93 kilograma, zaustavila na pola kilograma više.

No, samo koju minutu kasnije UFC-ov prvak u poluteškoj kategoriji ponovno je stao na vagu. Samo što ruke ovoga puta nisu bile uz tijelo, kako nalažu pravila, već na ručniku. Zasvijetlilo je 93 kg, uz oduševljenje Cormierova tima.

"Mislim da je problem bio u vagi. Doista. To nije u redu, jer moja težina je doista 93 kg", tvrdio je Cormier.

Cormierovo obrazloženje nisu prihvatili navijači koji su prvaka na javnom predstavljanju izviždali, smatrajući da je oslanjanjem na ručnik "prevario" vagu za spornih pola kilograma. Nije mu povjerovao ni jedini čovjek koji ga je u karijeri pobijedio - Jon Jones.

"To je bila totalno luda situacija i ne mogu vjerovati da sam svjedočio tako nečemu. Pogledajte mu ruke samo, kako pritišće dolje i pravi balans sve dok nije spustio do 205. Lucidan trik, ali ne ide mu na čast. Najluđe oko svega je što su mu dozvolili da to učini. Mislim da bi ipak treba biti tu neka komisija koja će paziti na ovakve stvari, a na kraju je ovo ispalo jedna od najprljavijih stvari koje sam vidio u našem sportu".

Ovacije je zato doživio izazivač, fantastični udarač Anthony "Rumble" Johnson.

"Ova borba za mene je cijeli svijet. Ali, najvažnije, želim vam zahvaliti što ćete doći na borbu i podržati nas. Obećavam vam da ćemo vam prirediti sjajan šou, obećavam", poručio je Rumble Johnson.

Cormier je uvjeren da će i nakon noćašnje borbe stvari u poluteškoj kategoriji izgledati kao i do sad.

"Ništa neće biti drugačije. Poštujem Rumblea i njegove sposobnosti, čast mi je biti ovdje u Buffalu, ali nakon borbe i dalje ću biti prvak i nastaviti svoju karijeru."

U prvoj međusobnoj borbi prije dvije godine Johnson je odlično otvorio meč i već nakon 30 sekundi Cormiera poslao na pod. Ipak, pet godina stariji protivnik u nastavku je nametnuo svoj stil. Fantastični hrvač borbu je prebacio na tlo i u trećoj rundi Johnsona natjerao na predaju.

Što donosi revanš provjerite noćas. Prijenos iz Buffala počinje od 4 sata na našem portalu GOL.hr, a sve najzanimljivije detalje spektakla iz Key Bank Centera Nova TV donosi Vam u nedjelju od 23 sata.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider