FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
SVE SE RAČUNA

Najviši plasman u karijeri: Pobjedom Zhanga protiv Joycea višestruko je profitirao Filip Hrgović

Po prvi put u karijeri, Filip Hrgović plasiran je među deset najboljih teškaša svijeta prema Boxrecu.

Hrgović vs. Zhang (Foto: Guliver Images)

Iako je već osam mjeseci bez meča, Filip Hrgović upravo je proteklog vikenda doživio možda i najveći napredak u karijeri. Barem po pitanju rankinga među svjetskih teškašima.

Naime, on je na BoxRec ljestvici skočio čak deset mjesta i od jučer se nalazi na devetom mjestu, što je njegov najbolji plasman u njegovoj karijeri. Nakon što je pobijedio Erica Molinu, u prosincu 2019. godine, bio je 12.

BoxRecov algoritam koristi sve bitne podatke

Razlog toga je složeni BoxRecov algoritam, zbog čega upravo njihovu ljestvicu smatraju najrelevantnijom u svijetu profesionalnog boksa. Za nju se ne računaju samo vlastiti rezultati, nego i rezultati svih protivnika u određenom periodu.

Upravo slijedom toga je velika pobjeda Zhileija Zhanga nad Joeom Joyceom rezultirala ogromnim skokom kineskog teškaša, ali automatski time i najboljeg Hrvata, koji je Zhanga u kolovozu prošle godine pobijedio.

Filip je tako s 19. skočio na deveto mjesto te je ostao jednu poziciju plasiran bolje od Zhanga.

Prvoplasirani na toj ljestvici je WBC prvak Tyson Fury, dok je iza njega WBO, WBA i IBF prvak, Oleksandr Usik. Treće mjesto pripada Anthonyju Joshui, nakon kojeg slijede Andy Ruiz Jr., Deontay Wilder, Dillian Whyte, Luiz Ortiz te Daniel Dubois na osmom mjestu.

Što se tiče preostalih Hrvata, Agron Smakići je 48., a Petar Milas 82. Nakon njih slijedi Robert Grgurić na 203. mjestu, a BoxRec u svojom statistici ima 17 trenutno aktivnih hrvatskih boksačkih teškaša.

Naravno, za put prema nekoj od svjetskih titula se i dalje u prvi plan stavljaju ljestvice boksačkih organizacija, no kod njih često nedostaje prave logike pa se međusobno suviše razlikuju da bi ih se smatralo pravih relevantnim poretkom. Upravo zbog je BoxRec neki trenutno realan prikaz aktualnog stanja u profesionalnom boksu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider