FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Dramatične scene

Najveći problem modernog MMA: UFC-ova borkinja nije mogla stajati na nogama na vaganju, tresla se od muke i morala otkazati bobu

Ovog vikenda UFC se vraća s Fight Nightom koji možete pratiti na gol.hr-u i Novoj TV, ali na njemu neće biti Aspen Ladd.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

UFC-ova borkinja Aspen Ladd trebala se posije skoro dvije godine vratiti u UFC na Fight Nightu Santos-Walker koji će se ovog vikenda održati u Las Vegasu uz izravan prijenos na gol.hr-u i snimku u nedjelju na Nova TV, međutim poslije dramatičnog skidanja kilograma i pada na službenom vaganju, UFC je otkazao njenu borbu u bantamu...

Ladd je stigla na vaganje s dva kilograma preko dozvoljenih 53,5 kg. Odlučila je pokušati još jednom bez odjeće, na što ima pravo i zatražila je paravan. Međutim kad je stala iza njega i digla ruke uvis, počela se tresti od slabosti. Naprotiv, jedva je stajala uspravno.

Ronda Rousey (Foto: AFP) Ronda Rousey rodila, najpoznatiji UFC par kćeri dao zanimljivo i teško izgovorljivo ime divider

Unatoč tome što je skinula odjeću i dalje je bila preteška, a ubrzo je iz UFC-a stigla potvrda otkaza njezine borbe.

Skidanje kilograma jedan je od velikih problema modernog borilačkog sporta jer mnogi borci u tjednu borbe skidaju i po desetak kilograma kako bi zadovoljili težinsko ograničenje za svoje kategorije, odnosno bili "veći“ od svojih suparnika.

gol expired UFC prvak Adesanya napušta svoju zemlju zbog strogog lockdowna: ''Moj san je mrtav'' divider

Borci se u tom procesu hrane vrlo slabo i unose jedino vodu, a zatim iz svog organizma iscijede svu tekućinu kako bi smanjili kilograme. Po završetku vaganja mnogi moraju na infuziju, a do sljedeće večeri i termina borbe vrate izgubljene kilograme.

Neke su organizacije tome doskočile tako da su uvele službenu vagu na dan borbe pa u tom slučaju borci više nemaju izbora i moraju se boriti u težinskoj kategoriji kojoj prirodno pripadaju, međutim UFC se još drži tradicionalne prakse i vaganje odrađuje dan uoči borbe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider