FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
nisu svi zadovoljni mjerama

UFC prvak Adesanya napušta svoju zemlju zbog strogog lockdowna: ''Moj san je mrtav''

UFC-ov prvak Israel Adesanya objavio je kako napušta svoj Novi Zeland i seli se u SAD.

Israel Adesanya (Foto: Afp)

Novozelanđanin nigerijskog podrijetla Isreal Adesanya objavio je kako sa svojim cijelim timom odlazi živjeti u SAD. Čovjek koji već dvije godine drži titulu UFC prvaka u srednjoj kategoriji, u kojoj nije izgubio niti jednu borbu u karijeri, objavio je na društvenim mrežama kako mu je prekipjelo.

Razlog napuštanja Novog Zelanda Adesanya je našao u strogim restrikcijama koje u toj zemlji provodi premijerka Jacinda Ardern, a nakon nedavne objave kako se najstroži mogući lockdown u Aucklandu popušta tek za jednu razinu.

Novi Zeland je jedna od zemalja koja se zbog svoje izoliranosti i strogih mjera na granicama najbolje borila s pandemijom bolesti COVID-19. Podatak od svega 27 smrti povezanih s COVID-om zvuči nevjerojatno i teško dostižno za većinu zemalja gdje su se smrti brojale u tisućama.

''Da je Novi Zeland bio pogođen kao SAD ili Velika Britanija, brojali bi oko 10 tisuća mrtvih. Zatvaranje granica je samo privremena mjera koja prijeći ulazak COVID-a dok se ne cijepi dovoljan broj ljudi. Dok god ne bude znanstvenih dokaza da se možemo prebaciti s obrane granica na dovoljnu zaštitu cjepivom, ovo je smjer koji ćemo pratiti'', rekla je premijerka Ardern.

Neki dobili popust, ne i najbolji na svijetu

No mnogi se teško nose s tako strogim ograničenjima kretanja, a sportaši su jedni od njih. Adesanyji i ostalim borcima iz te zemlje smeta što su neki drugi sportaši, poput ragbijaša ili kriket reprezentacije dobili posebne dozvole da lakše napuštaju zelju i vraćaju se na Novi Zeland.

''Više se nikad neću boriti na ovim obalama. Gotov sam. Neka im se novac slijeva od nekog drugog. Od ragbijaša, kriketa, kome god su dali te posebne dozvole. Jedan od mojih najvećih snova je bio da se borim na stadionu u svome dvorištu. Taj san je mrtav'', poručio je UFC-ov prvak.

''Pakiram kofere, selim se u Ameriku. Kad se nađemo pred preprekom, prilagodimo se i prevladamo. Stvorili smo naslijeđe s novozelandskom teretanom City Kickboxing sami, s ljudima, bez potpore vlasti. I sad smo broj 1 u svijetu.''

Vidjet ćemo hoće li ovakav medijski pritisak Adesanyje uspjeti te hoće li i MMA borci iz te zemlje dobiti posebne dozvole za jednostavnije napuštanje zemlje ili se UFC prvak zaista seli u SAD.

Nokaut Adesanye protiv Coste

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati