FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Pogledajte borbe

VIDEO Thiago Santos pobijedio prvi put poslije poraza od Jona Jonesa i spasio svoju karijeru u UFC-u

Thiago Santos pobijedio je Johnnyja Walkera jednoglasnom odlukom na UFC Fight Nightu, ali sve najbolje dogodilo se prije glavne borbe.

Sve najbolje na UFC-ovom Fight Nightu Santos-Walker zbilo se prije glavne borbe večeri, a poslije pet razočaravajućih rundi taktičkog rata u poluteškoj kategoriji suci su presudili u korist Thiaga Santosa.

Cijeli event pogledajte u snimci u nedjelju na Novoj TV.

UFC Fight Night: Santos vs Walker UFC Fight Night: Santos vs Walker (Foto: GOL.hr)

Bivši izazivač za pojas Jona Jonesa pobijedio je prvi put poslije tog kobnog poraza, prekinuo niz od tri poraza zaredom, spasio svoju karijeru u UFC-u i zadržao svoje mjesto u vrhu izazivača u toj kategoriji, a Johnnyju Walkeru to je bio treći poraz u zadnje četiri borbe i ponovo je napravio korak unatrag u svom pohodu na pojas u poluteškoj.

Ako je ijedna runda bila izraženo na nečijoj strani, bila je to prva runda i dobio ju je Walker. Dojam sastrane bio je da je od sljedeće tri Santos dobio dvije pa se u zadnju rundu ušlo poravnatih sudačkih kartica.

U posljednjoj rundi također je bilo vrlo izjednačeno, ali vjerojatno je presudio jedan Santosov kroše u glavu sredinom runde i nešto aktivnija zadnja dionica borbe.

Suci su jedoglasno pobjedu dali Santosu, koji će sigurno biti sretan što će na pregovarački stol s UFC-om oko novog ugovora sjesti s prekinutim nizom poraza te će poslije ove pobjede ostati na petom mjestu ljestvice izazivača.

Daukas bizarno nokautirao Hollanda i ugušio ga, ali borba je poništena

Nakon 5:0 u 2020. godini Kevin Holland je u 2021. godini poražen treći put zaredom u tri borbe, međutim njegov je poraz poništen poslije bizarnog sudara glavama. Kyle Daukas imao je puno sreće i u klinču je bizarno glavom nokautirao Hollanda. Veliki favorit u ovoj borbi uspio se nekako oporaviti, međutim Daukas mu je ipak uzeo leđa, stavio ruke oko vrata i ugušio ga.

Ali, atletska komisija poslije borbe sastala se uz oktogon, ponovo pregledala snimku bizarnog sudara glavama Daukasa i Hollanda poslije kojeg je potonji završio u nokdaunu. Nakon podužeg vijeća odlučili su poništili borbu poslije tri i kusur minute prve runde.

Kyle Daukas i Kevin Holland VIDEO Bizarno nokautirao suparnika pa ga ugušio, sportska komisija poslije dugog vijećanja poništila ishod divider

Oliveira u suzama ušao u oktogon pa izgubio treću zaredom

Niko Price i Alex Oliveira svojim su životopisima obećavali rat u ovom okršaju u velteru, ali dobili smo taktičku bitku u tri runde, koju je na kraju tijesno dobio američki borac. Slavio je jednoglasnom sudačkom odlukom i nanio Brazilcu treći uzastopni poraz u UFC-u i prekinuo svoj niz od tri borbe bez pobjede.

Brazilski borac emotivno je ušao u ovu borbu i rasplakao se na ulazu u oktogon, nije poznato točno zašto je pustio suze, ali moguće da je razlog za tugu bila loša serija koju je upravo produljio ovim porazom. Price je poslije uzdignute ruke u mikrofon zatražio borbu protiv Nicka Diaza.

Oliveira se rasplakao na ulasku u ring

Jotko poludio usred pauze pa slavio podijeljenom odlukom

Misha Cirkunov i Krzysztof Jotko u srednjoj kategoriji odradili su potpuno izjednačene tri runde i ostavili tešku odluku sucima, koji su na kraju dali podijeljenu odluku poljskom borcu. Vjerojatno je presudila Jotkova aktivnost u posljednjoj rundi i činjenica da je borbu završio na Cirkunovu.

Par minuta prije kraja borbe Cirkunov se požalio na ilegalan udarac i tražio odmor, koji mu je sudac Herb Dean i dozvolio, a Jotko je najprije otišao u svoj kut pa nekoliko sekundi kasnije bijesno povikao "laže, ništa mu nije, kad ćemo više nastaviti“. Ne znamo je li taj detalj utjecao na odluku, ali u svakom slučaju Cirkunov je izgledao puno iscrpljenije od svog suparnika na kraju borbe.

Jotko poludio na Cirkunova usred prekida

 

Hernandez eskpresno nokautirao debitanta

Prva borba glavnog programa upala je kao zamjena za otkazanu borbu Ladd-Chiasson, a čak je jedan od boraca upao kao zamjena. Mike Breeden dobio je priliku debitirati u UFC-u sa 32 godine na grbači kao zamjena za Leonarda Santosa i odmah naletio na Alexa Hernandeza koji je razumljivo bio veliki favorit u ovom ogledu lake kategorije.

Taj status potvrdio je nokautom pri početku prve runde. Stjerao je svog suparnika na žicu, najprije ga je uzdrmao šakama, izbio gumu za zube iz usta pa ga završio efektnim nokautom.

Pogledajte instant-nokaut Hernandeza

UFC Fight Night, glavni program:

Thiago Santos pobijedio Johnnyja Walkera - jednoglasna sudačka odluka

Kevin Holland vs. Kyle Daukaus - poništena borba

Niko Price pobijedio. Alexa Oliveiru - jednoglasna sudačka odluka

Krzysztof Jotko pobijedio Mishu Cirkunova - podijeljena sudačka odluka

Alexander Hernandez pobijedio Mikea Breedena - nokaut u prvoj rundi

Snimku pogledajte u večernjem nedjeljnom terminu na Novoj TV.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider