FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
javio se i roy nelson

Od Cro Copa se oprostio i najpoznatiji MMA novinar: "Otišao je jedan od najvoljenijih boraca"

Pristižu reakcije na vijest da je Cro Cop pretrpio moždani udar i da odlazi u mirovinu.

Galerija Mirko Filipović (Foto: GOL.hr) Mirko Filipović (Foto: GOL.hr) Ariel Helwani (Foto: AFP) +2 Mirko Filipović i Roy Nelson (Foto: GOL.hr)

Polako počinju pristizati reakcije borilačkog svijeta, nakon što je Mirko Cro Cop Filipović, ekskluzivno u Dnevniku Nove TV, otkrio da je pretrpio moždani udar i da se povlači u mirovinu.

"Gotovo je, nadam se da se neću rasplakati, ali to je to, slijedi mi neizbježna mirovina", rekao je Mirko Filipović u Dnevniku Nove TV i zaključio svoju veličanstvenu karijeru.

Umirovljenje je stiglo svega dva tjedna nakon što je slavio u revanšu protiv Roya Nelsona u borbi Bellatora, a s obzirom da nije davao naznake kraja karijere cijela je situacija iznenadila mnoge, pa tako i uglednog, po mnogima i najboljeg MMA novinara današnjice - Ariela Helwanija.

"Jedna od najvećih osoba u svijetu slobodne borbe prekinula je karijeru. U jednom trenutku karijere Mirka Cro Cop Filipovića smatralo se najopakijim udaračem u sportu, a sada je za ESPN potvrdio da odlazi u mirovinu", tim je riječima svoj tekst započeo spomenuti Ariel Helwani.

Cro Cop na Instagramu (Screenshot Instagram) Mirko se emotivnom porukom oprostio od svojih najvjernijih navijača: "A sad... adio" divider

U tekstu koji je posvetio Cro Copu napravio je kratki presjek njegove karijere, a kao najdominantnije razdoblje njegove karijere izdvojio je dane u PRIDE-u "kada se borio s Fedorom Emelianenkom, Joshom Barnettom, Antoniom Nogueirom i mnogim drugima".

"Osim u MMA Cro Cop je bio vrlo uspješan borac i u kickboxingu, gdje je 2012. godine osvojio K-1 World Grand Prix turnir", napisao je Helwani, koji je za kraj spomenuo i rečenicu koja ga je pratila tijekom cijele karijere.

"Desna noga bolnica, lijeva noga groblje. Rečenica je koja ga je pratila tijekom cijele karijere i zbog koje je postao jedan od najomiljenijih boraca u povijesti sporta."

Većina reakcija iz svijeta tek treba stići, ali već su se sada oglasila neka velika MMA imena, kao i njegove bivše organizacije nakon što su čule vijest.

"Kakva karijera. Pravi je ratnik", napisao je Rafael dos Anjos, jedan od boljih UFC boraca.

"Jedan od razloga zbog kojeg sam ušao u MMA je CroCop. Nikada više neće biti takvog borca u MMA-u. Uživaj u svojoj mirovini", napisao je irski borac Paul Redmond.

Mirko Filipović (GOL.hr) Kakva je to samo karijera bila: Od 1996. do 2019. Mirko je svake godine ispisivao povijest divider

"Legenda, Mirko Cro Cop Filipović, otišao je u mirovinu nakon pretrpljenog moždanog udarca. Mirko, želimo ti sve najbolje. Hvala ti na svemu i čestitamo na veličanstvenoj karijeri", stoji na japanskoj borilačkoj organizaciji Rizin.

I posljednji čovjek kojeg je Mirko porazio izrazio je želju za što bržim oporavkom, ali i žaljenje da neće biti treće borbe između njih dvojice.

"Ništa od crop cop 3. Umirovio se. Misli i želje za ozdravljenjem upućujem njemu i obitelji", napisao je Roy Nelson.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider