FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
sjajna borba večeri

MMA škola Zelga Galešića: Cejudova akcija ili Sterlingova reakcija

Henry Cejudo neće imati nimalo lak zadatak protiv Aljamaina Sterlinga u borbi večeri na UFC-u 288.

Legendarni Henry Cejudo vraća se u oktogon poslije tri godine pauze i odmah na startu iščekuje ga borba za pojas u bantamu s aktualnim prvakom Aljamainom Sterlingom na UFC-u 288. Sve borbe glavnog programa moći ćete gledati u izravnom prijenosu u nedjelju od četiri ujutro na gol.hr-u.

Bivši prvak u muhi i bantamu, odnosno bivši osvajač zlatne olimpijske medalje u hrvanju slobodnim stilom, morat će brzo otresti svu moguću hrđu sa svojih šaka jer će mu dobrodošlicu poželjeti trenutačno jedan od najboljih grapplera u MMA-u.

Što očekivati od jednog, a što od drugog u ovoj borbi pokušao je odgovoriti analitičar Lucky Puncha Zelg Galešić u novoj MMA školi uz pomoć MMA borca Ilije Brkana.

"Cejudo odlično kontrolira distancu. Probija unutra netipično, unutrašnji low-kick s fintom u stranu i low kickovima po zadnjoj nozi. Udarce svojih suparnika ni ne pokušava blokirati. Kad ga napadnu, on se izmiče. Ima odličnu kontrolu distance. Kad napadnete prednjim direktom, ušulja se unutra pa pokuša širokim krošeima, a ako bude potrebno, padne u noge. Tako vas i navlači, daje vam mete kako biste reagirali, blokira i ulazi unutra. Odličan taktičar, odlična kondicija i odlično hrvanje.“

"Sterling s druge strane ima odlično bočno kretanje. Voli da mu je kavez uz leđa. Pratite li ga vi, naglo stane i ide high-kick. Ide li u drugu stranu, ponovo ide isto. Uvijek čeka vašu reakciju. Kad bacite zadnji direkt, on se spušta i ulazi u single leg takedown. Kad ste na podu, zaglavi vas nogom i koljenom kako ne biste imali drugu opciju, nego dati mu leđa. Kad vas ima tamo, najčešće vas završava RNC-om.“

Više o ovoj temi, ali i ostalim aktualnostima vezanim za spektakularni UFC 288 pogledajte u novoj epizodi Lucky Puncha:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider