FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
UZBUDLJIVA NOĆ BORBI

Aljamain Sterling i dalje je prvak UFC-ove bantam kategorije, Muhammad osigurao poziciju izazivača

UFC-ov prvak bantam katagorije, nakon UFC 288 priredbe, i dalje je Aljamain Sterling.

U Newarku, najvećem gradu američke savezne države New Jersey, održana je UFC 288 priredba, predvođena borbom za titulu prvaka bantam kategorije.

Aljamain Sterling ostao je prvak , ali za tako što se morao itekako namučiti te odradio jednu od svojih najboljih borbi. Henry Cejudo bio je blizu, ali nije uspio vratiti se na tron.

Neizvjesna borba za dlaku otišla prvaku

Nakon kratkog ispitivanja na nogama, na samom početku borbe, Cejudo je nakon nešto više od jedne minute došao do klinča i rušenja. Ipak, Sterling je vrlo brzo pokazao svoju parterašku potkovanost, ne dopustivši mu da bilo što konkretno napravi. Uskoro se ustao, na nogama nakon toga bio bolji, a onda je poslije još jednog klinča on došao do rušenja, gdje je zadržao poziciju do kraja runde.

Raznovrsrnim udarcima Sterling je otvorio drugu rundu, no i dalje bez konkretnijih pogodaka. Cejudu je malo trebalo da se posloži, no kako se ova runda bližila kraju, tako je i on bio sve bolji, no nitko nije iskočio. Zato je dojam da je Sterlinga malo iskočio u trećoj, gdje je došao do rušenje i kontrole, no svojim rušenjem je uzvratio i Cejudo, ali na samom kraju runde.

Nažalost po Cejuda, četvrta runda bila je najbolja Sterlingova dotad. Osjetio je distancu i uspješno radio s nje, koristeći svoju prednost u dužini ekstremiteta. Tražio je Cejudo svoje prilike, no uglavnom bi to završavalo pogotkom Sterlinga, a onda i uspješnim bijegom. I tako sve do kraja runde. Probao je Cejudo u posljednjih pet minuta uistinu sve i izgledao je bolje nego u većini borbe. Imao je rušenje u posljednjoj minuti i hvatanje leđa, no sve je mirno prvak odradio.

Suci su bodovali onako kako se u tijesnom meču očekivalo. Dvojica 48-47 u korist Sterlinga, dok je jedan kao pobjednika vidio Cejuda. No, bivšem prvaku dvije kategorije to nije bilo dovoljno.

Uvjerljiva pobjeda Muhammada u negledljivoj borbi

Ono po što je došao, Belal Muhammad u borbi protiv Gilberta Burnsa je napravio. Došao je do najveće pobjede karijere nad borcem koji je čekao svoj red za napad na titulu.

U svom stilu, ne baš uzbudljivo, ali itekako efikasno, slavio je jednoglasnom sudačkom odlukom nakon pet rundi. No, iz tih pet rundi uopće nije lako išta posebno izvaditi.

Nažalost, Burns je u borbu ušao s vidno ozlijeđenom lijevom rukom i to ga je spriječilo za napraviti nešto više, odnosno za pronaći taktiku kojom će zaustaviti ono što je Muhammad radio jako dobro.

A to je bilo kretanje i pogađanje udaraca u pravim trenucima. Nije kroz cijelu borbu viđen niti jedan konkretniji napad, ali Belalu on nije bio niti potreban, jednostavno je sve što je radio bilo dovoljno za zaustaviti Burnsa i polako skupljati bodove do pobjede, 13. u posljednjih 14 borbi, nakon čega je uvjeren kako je idući izazivač za titulu.

Neovisno o tome što mislite o njegovom stilu borbe, nakon ovako čiste pobjede teško da išta drugo ima smisla.

Pobjeda Muhammada nad Burnsom

Kineskinja nokautom šokirala bivšu prvakinju

Svih sedam dosadašnjih UFC pobjeda do sada ostvarila je Yan Xiaonan sudačkom odlukom. No, i to je prekinula, fenomenalnom pobjedom nokautom u prvoj rundi nad Jessicom Andrade.

Nešto manje od prve runde trajala je borba u kojoj je Kineskinja uspješno odradio svoj posao na nogama, a ključan trenutak dogodio se tijekom udarca koji je izvela kao kontru na napad bivše prvakinje.

Yan Xiaonan VIDEO Bivša UFC prvakinja hladno ugašena jednim udarcem divider

Njen kroše fantastično je sjeo na bradu Andrade, koja je istog trenutka pala na pod, a izraz njenog lica ukazivao je na to da mentalno više nije u borbi, što je sudac primijetio i brzo prekinuo borbu. 

Prekid je došao tamo gdje se najmanje očekivao, ali Kineskinja je ovo apsolutno zaslužila. 

Pobjeda Yan nad Andrade

Evloev teže od očekivanog

Puno teže nego što se očekivalo došao je Movsar Evloev do pobjede nad Diegom Lopezom. U svom stilu, jednoglasnom odlukom nakon tri runde, ali uz nekoliko ozbiljnih testova tijekom ove borbe.

Ugodno iznenađenje ponudila je prva runda ove borbe, gdje je Evloev bio veliki favorit, ali već nakon manje od pola minute shvatio je da će se itekako morati potruditi, nakon što je aperkatom ozbiljno uzdrman. Nedugo nakon toga odradio je rušenje i krenuo dominirati u parteru. Brazilac je u jednom trenutku uspio pogoditi dobar lakat s poda, no najbliže šoku za Rusa bio je otprilike dvije minute prije kraja. Tada je napravio tranziciju u polugu na ruci i bilo je to jako blizu, ali Evloev se ipak izvukao i zadržao dominantnu poziciju do kraja runde.

Diego Lopez i Movsar Evloev VIDEO Malo je nedostajalo do najvećeg ovogodišnjeg UFC iznenađenja divider

Diego Lopez kao da se potrošio u prvoj rundi, pa je u drugoj vrlo brzo završio na podu te s leđa nije uspijevao napraviti baš ništa. Evloev je pokazao zašto je do sada biti toliko uvjerljiv i nema se što previšem reći o ovoj rundi.

U trećoj rundi vidjeli smo zanimljive parteraške razmjene uz dominaciju Evloeva, ali i nekoliko jako dobrih napada Brazilca na njegove ekstremitete. Tražio je polugu kojem će odvesti borbu do kraja, bio je opasan, bio je blizu, ali ipak nedovoljno da Evloevu nanese prvi poraz u karijeri. Sudačka odluka bila je čista u korist Rusa, koji je sad na 17-0, uz 7-0 u UFC-u.

Evloev savladao Lopeza

Prva borba razočarala sve prisutne

Program UFC 288 priredbe otvoren je borbom u kojoj je Charles Jourdain vrlo čisto savladao Krona Gracieja.

Prva runda nije ponudila puno toga. Jourdain je pokazao kako će mu glavna strategija biti ostati na nogama i to je kroz prve tri minute uspio, pogađajući dovoljan broj udaraca da bi radio značajniju štetu. Dvije minute prije kraja runde završili su ipak na podu, gdje je Gracie iz donje pozicije pokušao nešto napraviti, no Jourdain se uspješno ustao i priveo rundu kraju.

U drugoj rundi se vremenski dogodilo suprotno. Sad je parter došao na početku, ponovno je Gracie bio donji, ali u tri minute nije napravio baš ništa. Kanađanin se dvije minute prije kraja ustao i ponovno pogodio nekoliko značajnih udaraca, prije nego je Gracie, pola minute prije kraja, odradio još jedno povlačenje garda. Niti tad nije uspio napraviti gotovo ništa.

Treća runda bila je repriza druge, s ipak nešto konkretnijim Jourdainom. Imao je Gracie još jednom priliku u parteru, no sve što je radio bilo je jednostavno nedovoljno konkretno. Na nogama nije napravio ništa pa čak niti dobro blokirao udarce i nije se imao čemu nadati. Na kraju ništa pobjeda Jourdaina po mišljenju sva tri suca.

Jourdain savladao Gracieja

UFC 288 - popis borbi

Aljamain Sterling (c) def. Henry Cejudo - podijeljena sudačka odluka

Belal Muhammad def. Gilbert Burns - jednoglasna sudačka odluka

Yan Xiaonan def. Jessica Andrade - nokaut, 1. runda (2:20)

Movsar Evloev d.ef Diego Lopes - jednoglasna sudačka odluka

Kron Gracie def. Charles Jourdain - jednoglasna sudačka odluka

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider