FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"Brat Mirko"

Cro Cop pobjedom oduševio Miočića i bivšeg krvnika: "Stari dečki odrađuju posao"

Čestitke Mirku Filipoviću na pobjedi nad King Moom i plasmanom u polufinale Rizin World Grand-Prixa pristižu od najvećih faca ovog sporta...

Mirko Filipović plasirao se u polufinale Rizin World Grand-Prixa nakon što je nokautom u drugoj rundi slavio protiv lanjskog prvaka Muhammeda Lawala. Borba Cro Copa i King Moa bila je najiščekivanija u večeri i nije razočaravala. Legendarni hrvatski borac izvukao se iz vrlo teške situacije u prvoj rundi, a onda je u drugoj neutralizirao napad Amerikanca, oborio ga udarcem na pod i dovršio ground and pound udarcima.

Mediji su njegovu pobjedu okarakterizirali kao iznenađujuću, a ista je oduševila aktualnog UFC prvaka hrvatskih korijena Stipu Miočića, ali i bivšeg suparnika Cro Copa Roya "Big Country" Nelsona.

"Divan način da se probudim i vidim brata Mirka CroCop Filipovića kako pobjeđuje. Svaka čast King Mou što je uskočio u tako kratkom periodu. Sada sam spreman za daljnje obavljanje posla! #Hrvatska", napisao je Miočić na svom Facebook profilu.

Roy Nelson, čovjek koji je 2011. godine tehničkim nokautom pobijedio Cro Copa na UFC-ovom eventu 137, bio je u Saitama Areni u kutu Heatha Herringa, a nakon što je Mirko slavio došao mu je čestitati.

"Druženje sa starim prijateljem Mirkom. Stari momci još uvijek odrađuju posao", napisao je Nelson na svojoj Facebook stranici i priložio fotografiju.

Njegov borac Herring izgubio je borbu od Iranca Amira Aliakbaria, koji se uz Cro Copa nameće kao glavni favorit za osvajanje turnira.

Mirkov protivnik će u subotu rano ujutro (nakon 7:00) biti bivši sumo borac, estonski gorostas Kaido ''Baruto'' Hoovelson. On je jednoglasnom odlukom pobijedio japanskog veterana Tsuyoshija Kosaku, čovjeka koji je dugo vremena bio jedini borac koji je pobijedio Fedora.

Baruto je zastrašujuća pojava u ringu, baš kao i svi sumo borci. Njegova masa od 180 kilograma može biti potencijalno opasna za sve ukoliko se nađu ispod njega na tlu. Ono što je sve iznenadilo je njegova fizička kondicija koja se pokazala odličnom i bit će opasan protivnik Mirku u polufinalu. No Mirko je rekao kako se veseli borbi s Barutom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider