FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
lesnar ostaje u kečerima

Vraća se Cain Velasquez: Miočić u borbi dvojice najvećih teškaša u povijesti UFC-a!?

Stipe Miočić krenuo u ofenzivu prema UFC-u nakon što se pročulo da je Brock Lesnar potpisao novi ugovor s organizacijom WWE.

Miočić udara Cormiera (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Stipe Miočić odlučio je uzeti stvari u svoje ruke i isforsirati svoj revanš protiv Daniela Cormiera u pokušaju da vrati titulu UFC prvaka u teškoj kategoriji. Bila je to zanimljiva večer u MMA svijetu, u kojoj se dogodilo nekoliko stvari.

Kao što smo već spomenuli, Miočić je na društvenim mrežama krenuo u lobiranje da mu UFC omogući revanš protiv Daniela Cormiera, nakon što je DC slavio protiv Derricka Lewisa u prvoj obrani prošlog vikenda.

"Pošaljite mi lokaciju", napisao je kratko i jasno Miočić.

Istim je riječima Habib Nurmagomedov krenuo u traženje meča s Conorom McGregorom, nakon što je ludi Irac napao autobus pun boraca početkom ove godine.

Borba Lesnara i Cormiera otpada?

Dodatni razlog da krene u ofenzivu i isforsira revanš Miočić je dobio činjenicom da je Brock Lesnar potpisao novi ugovor s kečerskom organizacijom WWE, a to istovremeno znači da neće imati vremena proći kroz USADA-in doping kontrolu, kako bi mu se odobrio povratak u UFC.

Vijest da borba Cormeira i Lesnara, koja se trebala dogoditi u prva tri mjeseca 2019. godine, otpada tek treba biti potvrđena, ali ne treba sumnjati ni u što drugo osim toga.

Još je zanimljiviji intervju Ariela Helwanija, uglednog MMA novinara, s trenerom AKA dvorane Javierom Mendezom. On je trener Daniela Cormiera, Habiba Nurmagomedova, ali ujedno i Caina Velasqueza, čiji povratak čekamo već više od dvije godine.

"Cain je spreman. Trenutno traju pregovori njegova menadžera i UFC-a. Ne mogu se složiti oko brojki, ali on je spreman za povratak u oktogon", tvrdi Mendez.

Miočić protiv Caina logičniji izbor

Prije nego što je Miočić izgubio titulu od Cormiera mnogi su zazivali meč Miočića i Velasqueza, ali je zbog Cainove nespremnosti i nedovoljnog oporavka od ozljede to bilo nemoguće. Sada, kada je Cain prema riječima trenera spreman, možda bi bilo najlogičnije da dvojica najvećih teškaša u povijesti UFC-a konačno stanu jedan naspram drugog u oktogonu.

S druge strane, Cormier je uvijek naglašavao da mu je velika želja da se po treći put bori protiv Jona Jonesa i pokuša ga napokon pobijediti. Naravno, akoJones uopće pobijedi Alexandera Gustafssona u borbi za pojas prvaka 30. prosinca ove godine.

U svakom slučaju, UFC već sada planira glavne programe evenata u 2019. godini i sigurno razmišljaju o uvrštavanju Stipe Miočića i Caina Velasqueza na jedan od njih. Podsjetimo, Cormier i Velasquez otvoreno su rekli da se nikada nemaju namjeru međusobno boriti, pa ne treba ni razmišljati u tom smjeru.

Povratak Vatrogasca u oktogon sve je bliži, a suparnik će biti uistinu spektakularan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider