FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
RAT U NAJAVI

Prije borbe Jonesa i Miočića gledat ćemo jedan od najspektakularnijih okršaja koje UFC može ponuditi

Na UFC 295 program postavljena je borba za titulu UFC prvaka poluteške kategorije.

UFC 295 priredba održat će se 12. studenoga u Madison Square Garden dvorani, u srcu New Yorka. Mjesto gdje najveća svjetska MMA promocija dovodi ono najbolje što ima na raspolaganju.

UFC UFC u 2023. godini: Raspored, rezultati, snimke borbi i prijenosi na gol.hr-u divider

Naravno, UFC 295 priredba bit će vam na raspolaganju u prijenosu na gol.hr-u i snimci na Novoj TV.

Jones i Miočić u spektakularnom main eventu

To je zapravo otpočetka bilo neupitno, budući da će glavna borba priredbe donijeti veliki povratak Stipe Miočića i jednu od najvećih borbi u UFC povijesti, njegov okršaj protiv Jona Jonesa.

Najveći teškaš u UFC povijesti protiv prvaka te možda i najboljeg borca u povijesti, koji se pobjedom u ovoj borbi može i potvrditi kao takav.

Ulaznice za Jonesa i Miočića idu u nebo

Poluteškaški tron dobiva novog vlasnika

No, da bi sve bilo još spektakularnije, UFC se pobrinuo potvrdom borbe koja će preuzeti ulogu sunaslovne na priredbe. Bit će to okršaj za upražnjenu titulu poluteške kategorije.

Za nju će se boriti bivši prvak i povratak Jiri Prochazka, protiv bivšeg prvaka srednje kategorije i jednog od najboljih kickboksača u povijesti, Alexa Pereire.

Prochazka (29-3-1, 3-0 UFC) je borac koji nije dugo u UFC-u, ali su mu samo dva impresivna nastupa potrebna da dođe do borbe za titulu, koju je prošle godine u lipnju, savladavši Glovera Teixeiru, i osvojio.

Ipak, sve je istovremeno neugodno i ugodno iznenadio samo koji mjesec kasnije. Neugodno objavom teške ozljede, a ugodno time što se sam odlučio odreći pojasa prvaka. UFC mu je tada obećao da će se boriti za njega čim ozdravi i vrati se.

Pobjeda Prochazke protiv Reyesa

To je sad došlo i vrijeme je za napad na titulu, no to neće napraviti protiv aktualnog prvaka. Naime, Jamahalu Hillu dogodilo se nešto slično što i njemu, uz isti epilog. Ostavio je pojas te kategorija treba novog prvaka.

Čehu će to pokušati uskratiti Alex Pereira (8-2, 5-1 UFC), još jedan borac kojem je strašno malo borbi trebalo za dolazak do vrha. No, njemu je to omogućio senzacional rezime iz kickboxinga.

On je u kratkom vremenu postao prvak srednje kategorije pa ostao bez te titule, da bi prelaskom u polutešku tijesno savladao Jana Blachowicza i odmah došao do prilike za osvojiti novi pojas.

Cijela borba Pereire i Blachowicza

Svakako nas čeka spektakularna borba gdje bi odlazak do sudačke odluke predstavljao veliko iznenađenje. No, ako se to i dogodi, onda znamo da će iza nas biti 25 minuta bespoštednog rata.

UFC 295 bit će posebna vrsta spektakla.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider