FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
mark, hvala ti!

Oprostio se legendarni Mark Hunt: Pamtit ćemo ga po nadljudskoj snazi i legendarnom "odšetavanju"

Legendarnog Marka Hunta više nećemo gledati u najpoznatijoj MMA organizaciji - UFC-u.

Galerija Mark Hunt udara Brocka Lesnara (Foto: AFP) Mark Hunt (Foto: GOL.hr) Mark Hunt Olejnik i Hunt

Završila je karijera u UFC-u za legendarnog Marka Hunta (44) koji se oprostio porazom od Justina Willisa u Australiji. Super Samoanac odradio je svoju posljednju borbu u ugovoru s najpoznatijom MMA organizacijom i nema namjeru produživati suradnju koja je na klimavim nogama još od 2014. godine.

Tada je Hunt pristao potpisati prvi od dva ugovora na šest borbi, iako mu je želja bila samo na tri. U jednoj je trenutku objavio da napušta sport i raskida ugovor s UFC-om, no na nagovor supruge promijenio je mišljenje i potpisao spomenuti ugovor.

Debitirao u UFC-u porazom nakon svega 63 sekunde

Novozelanđanin je 2009. godine potpisao ugovor s UFC-om, nakon što se prethodno borio u PRIDE-u, čiji je većinski dio dionica otkupio njegov novi poslodavac (UFC). Hunt je u UFC-u debitirao u rujnu 2010. godine borbom protiv Seana McCorkieja, koju je izgubio zbog poluge na ruci nakon samo 63 sekunde.

Nakon poraza na startu UFC karijere, Hunt je nanizao četiri pobjede i približio se samom vrhu teškaške divizije. No uslijedio je meč protiv Juniora dos Santosa, koji je izgubio nakon atraktivnog nokauta krajem treće runde.

Sudionik jedne od najboljih borbi u povijesti UFC-a

Prije nego je ušao u otvoreni rat s UFC-om Hunt je remizirao protiv Antonia "Bigfoot" Silve, u jednom od najboljih teškaških mečeva u povijesti UFC-a. Na kraju se ispostavilo da je kod Silve pronađeno nedopušteno sredstvo, zbog čega je Hunt dodatno izgubio živce sa svojim poslodavcima.

Uslijedili su spomenuti problemi s dogovorom oko novog ugovora, ali je u konačnici ipak pao stisak ruku između Hunta i predsjednika Dane Whitea.

Jubilarnu 10. pobjedu u svojoj karijeri Hunt je upisao u rujnu 2014. godine protiv Royja Nelsona, kojeg je nokautirao sredinom treće runde. Ta pobjeda donijela mu je priliku da se bori za privremeni pojas prvaka u teškoj kategoriji protiv Fabricija Werduma, no Brazilac ga je uništio jednim "letećim koljenom" i potom udarcima na tlu.

Poraz od Miočića i UFC-ova svinjarija s Lesnarom

Poraz od Werduma odveo ga je na put do našeg Stipe Miočića, kojeg je upravo ta pobjeda protiv legendarnog Novozelanđanina bila odskočna daska za uspon na sami tron. Stipe je slavio tehničkim nokautom u petoj rundi.

Huntu nije dugo trebalo za povratak u oktogon, pa je tako u svega 10 mjeseci upisao dvije velike pobjede protiv apsolutnih legendi MMA-a - Antonia Silve i Franka Mira.

Nakon toga je potpisao novi ugovor za šest novih borbi u UFC-u, a nedugo nakon toga stigla je kap koja je prelila čašu kod Marka Hunta. Super Samoanac je izgubio meč od Brocka Lesnara, koji je naknadno proglašen nevažečim, jer je WWE (kečeri) zvijezda pala na doping testu.

Ono zbog čega je Hunt poludio je činjenica da je UFC 11 dana prije borbe saznao da je Lesnar dopingiran, odnosno da je pao na testu, ali je zbog prilike za dobrom zaradom odlučio sve prešutiti i dozvoliti da se borba odigra.

Velika pobjeda protiv nedavnog izazivača Lewisa

Gotovo devet mjeseci trebalo je Huntu da se vrati u oktogon, a kada je to napravio, brutalno ga je nokautirao Alistair Overeem. U lipnju 2017. godine uslijedila je borba protiv nedavnog izazivača za titulu teškaškog prvaka Derricka Lewisa, no nakon toga i dva uvjerljiva poraza.

Najprije ga je jednoglasnom sudačkom odlukom u tri runde savladao Curtis Blaydes, da bi ga sedam mjeseci kasnije gušenjem u prvoj rundi zaustavio ruski div Aleksej Olejnik.

Nokaut koji ćemo uvijek pamtiti

Mark Hunt će ostati zapamćen kao "King of Walk-Offs". Za one kojima termin nije poznat, Hunt je bio poznat po tome da odšeta od svog suparnika kada ga pošalje u nokdaun, a ne da dalje nasrne na njega i udara ga na podu.

U UFC karijeri je dva puta dobio bonus za najbolju izvedbu večeri i najbolji nokaut večeri, te je čak tri puta bio sudionik najbolje borbe večeri. Njegov nokaut protiv Roya Nelsona bio je proglašen najboljim u 2014. godini.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider