FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ni Hunt se nije obranio

Majstor ''gušenja'' sredio i legendarnog Hunta na prvom povijesnom UFC spektaklu u Rusiji

Aleksej Olejnik ugušio je Marka Hunta u prvoj rundi glavne borbe UFC Fight Nighta u Moskvi.

Galerija Olejnik i Hunt Olejnik i Hunt Olejnik i Hunt

U Moskvi je pred 40 tisuća ljudi na Olimpijskom stadionu održan prvi UFC-ov event u povijesti na ruskom tlu. UFC Fight Night 136 predvodili su Mark Hunt i Aleksej Olejnik. Legendarni Samoanac i s 44 godine se bori u UFC-u, ali mu ide sve lošije.

41-godišnji Aleksej Olejnik, posljednji borac koji je pobijedio Mirka Filipovića, svladao je Hunta gušenjem (Ezekiel choke). Kao što je to, uostalom, napravio u većini svojih borbi. Hunt je načeo Olejnika niskim udarcima u koljeno, ali kad je Ukrajinac (nastupa pod ruskom zastavom) uspio baciti svog protivnika na pod, uskoro je borba završila po planu domaćeg borca.

No nakon borbe, Olejnik je otkrio:

''Moj je plan submissionima završavati borbe, ali ''Ezekiel choke'' nije ono što sam baš isplanirao.''

Bio je to drugi poraz u nizu za Hunta i treći u posljednje četiri borbe, no nakon borbe nije htio u oktogonu otkriti planove za budućnost. Olejniku je to pak bila druga pobjeda u nizu te četvrta u posljednjih pet.

U drugoj po važnosti borbi večeri Poljak Jan Blachowicz je pobijedio Ukrajinca Nikitu Krilova. Iako ima svega 26 godina, Krilov je iskusni borac koji se već u karijeri obračunao s velikim imenima poput Ovincea Saint Preuxa, Miše Cirkunova ili Fabia Maldonada, ali Blachowicz je sjajno završio ovaj meč gušenjem.

Prije dvije glavne borbe vidjeli smo one koje su otišle do kraja. Legendarni Bjelorus Andrei Arlovski i Rus Šamil Abdurahimov pomalo su razočarali navijače u Moskvi, na kraju je slavio domaći borac jednoglasnom odlukom.

Glavni program otvorili su Aleksej Kunčenko i Thiago Alves. Ruski debitant u UFC-u slavio je nakon jednoglasne odluke sudaca.

UFC Fight Night 136, glavni program:

Aleksej Olejnik pobijedio Marka Hunta - gušenje

Jan Blachowicz pobijedio Nikitu Krilova  - gušenje

Šamil Abdurahimov pobijedio Andreija Arlovskog - jednoglasna odluka

Aleksej Kunčenko pobijedio Thiaga Alvesa - jednoglasna odluka

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider