FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Finale i bronca

Hrvatske boksačice ostvarile su uspjeh za pamćenje na Europskom prvenstvu mlađih seniorki

Hrvatska ima osiguranu BORBU ZA ZLATO i nedjeljno VELIKO FINALE Europskog prvenstva za mlađe seniore i mlađe seniorke u Poreču!

Boksačke rukavice (Foto: Neja Markicevic / CROPIX)

Naša sjajna LANA PALJUŠIĆ u kategoriji do 57 kg u polufinalu je jednoglasnom odlukom sudaca 5:0 (po rundama 4:1, 5:0 i 2:3) pobijedila opasnu, upornu prvakinju Mađarske Saru Reku Vargu!
BRAVO ZA SUPER LANU, duboki naklon i sve čestitke našoj mladoj prvakinji, osvajačici bronce na Europskom juniorskom prvenstvu 2022. godine u Italiji!

U Poreču je napravila veliki korak dalje, izborila borbu za zlato i oduševila sve svojim elegantnim, tehnički profinjenim boksom s puno kretanja i munjevitih promjena pravaca.

Čestitke i izborniku i Laninom treneru MLADENU ŠTEKI i trenerima naše reprezentacije kojima se u polufinalu priključio i prekaljeni PERO TADIĆ, veliki pulski boksač i prvak, iskusni stručnjak i trener!
Lana se s trenerom Štekom sjajno taktički pripremila za meč protiv čvrste Mađarice, odlično se kretala, mijenjala nenadano pravce i precizno tempirala brze kombinacije prednjih i zadnjih udaraca.
Okretna Lana prisila je Mađaricu da je mora loviti, pa i tražiti po ringu, a kad bi joj prišla, primala bi nepredvidive precizne Lanine udarce.
Nakon dvije runde naša hrabra lavica imala je bodovno riješen meč (prva runda 4:1, druga čistih 5:0)

U trećoj je Mađarica izvukla zadnji atom snage, pokušala je sve za preokret i bez stanke napadala svim snagama, a Lana je nakon neumornog kretanja u prve dvije runde, posustala u snazi no vješto je izbjegavala sve kritične situacije i meč trijumfalno privela kraju.
Do trijumfa ju je nosilo i davalo joj dodatnu snagu gromoglasno navijanje naših reprezentativaca potpomognuto bubnjanjem, a Lanu je iz Njemačka došla bodriti i njena obitelj.

Bravo za Lanu Paljušić, vrhunsku boksačicu iz Borilačke akademije Šteko u Munchenu, čijim je članicama to već treće europsko finale u tri godine (dva zlata Mariele Šteko na juniorskom prvenstvu Europe i lani na Europskom prvenstvu mlađih seniorki u Erevanu.

LANA PALJUŠIĆ za svoje prvo i novo hrvatsko zlato borit će se u nedjelju, 14. travnja u velikom finalu protiv Grkinje Panagiote Kouzilou koja je u polufinalu svladala predstavnicu Turske!

Borbe za zlato najboljih mlađih seniorki Europe počinju u nedjelju, 14. IV. od 12.00 sati u porečkoj dvorani Intersport. 

EMA PLAZINA OSVOJILA BRONČANU MEDALJU NA EUROPSKOM PRVENSTVU MLAĐIH SENIORKI U POREČU!

Bravo za Emu, mladu Zadranku neiscrpne i zarazne energije koja je debitirala na europskoj sceni i pokazala da ima sve potrebno za klasnu boksačicu. Hrvatske boksačice ostvarile su uspjeh za pamćenje na Europskom prvenstvu mlađih seniorki u Poreču - nikad prije naše predstavnice nisu osvojile dvije medalje na jednom prvenstvu - Lana Paljušić borit će se za zlato, a Ema Plazina dodala je broncu! BRAVO!

Srčana, neustrašiva Ema, članica BK Sveti Krševan Zadar osvojila je i prvu žensku medalju u povijesti zadarskog boksa!
Ema se u polufinalu borila protiv apsolutne favoritkinje u kategoriji do 75 kg, Rumunjke Amalije Marije Nite, trostruke europske prvakinje koja je proglašavana i najboljom boksačicom na europskim prvenstvima juniorki i mlađih seniorki.

Rumunjka ima minimalno 150 mečeva više od naše Eme koja je tek stupila na boksačku scenu. Emu to nije pokolebalo, sve vrijeme uoči meča isijavala je optimizam i bila uvjerena da će šokirati rumunjsku prvakinju. Golemi je uspjeh što je nepokolebljiva Zadranka odboksala bez respekta sve tri runde protiv klasne Rumunjke, uz samo jedan sudački prekid i brojanje zbog boli u ruci. 

Emi ni u jednom trenutku nije zaprijetila ozbiljnija kriza, borila se svim srcem protiv glavne rumunjske favoritkinje za zlato, koja je meč dobila u svoju korist jednoglasnom odlukom sudaca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider